Engcon imponerade på mässbesökare i Australien

Engcon imponerade på mässbesökare i Australien

The National Diesel & Turf Expo ägde nyligen rum i Australien, vilket är en av världens få maskinmässor som arrangerats under pandemin. Engcon ställde för första gången ut i egen regi i år och summerar sitt deltagande som en succé. 

Den 9 – 11 april gick The National Diesel & Turf Expo av stapeln i Sidney. Maskinmässan grundades 2016 och är Australiens största maskinmässa, där antalet besökare växer för varje år. Engcon har deltagit på mässan ett flertal gånger men årets deltagande var utöver det vanliga. Tidigare år har Engcon deltagit via återförsäljare men i år ställde företaget ut i egen regi, vilket visade sig bli succé sett till antal besökare och intresset för produkterna.

En viktig kanal

– Mässor är en viktig kanal för oss där vi bland annat ges möjlighet att träffa kunder samt visa upp vårt breda produktutbud. Under detta corona-år har många mässor varit tvungna att ställas in. Därför var det mycket glädjande för oss att The National Diesel & Turf Expo i år trots allt blev av, säger Per-Oskar Svedberg, platsansvarig på Engcon Australia, och fortsätter:

– Vi är mycket nöjda med årets deltagande. Många kunder har rätt bra koll och har varit sugna på en tiltrotator i flera år, men fortfarande finns det många som inte har någon aning om vad det är. Därför är det såklart viktigt för oss att få möjlighet att berätta om oss och våra produkter så att fler kan upptäcka fördelarna med dessa. Intresset för våra produkter var stort och det var mycket folk i vår monter under hela mässperioden.

Produktdemonstrationer live

Under den tre dagar långa mässan visade Engcon upp sina tiltrotatorer, det säkra redskapsfästet Q-Safe, det automatiska snabbfästesystemet EC-Oil, det effektiva styrsystemet DC2 samt mängder av redskap. Produktdemonstrationer utfördes även live av australiensiska grävmaskinister, som själva är Engcon-ägare.

– Av allt vi visade var det EC-Oil automatiskt snabbfästesystem och våra tiltrotatorer som drog mest intresse. När besökarna såg hur enkelt det var att koppla tiltrotatorn och hydrauliska verktyg utan att behöva lämna hytten var det många som insåg att allt blev bekvämare och att det finns möjlighet att spara massor av tid vid byten mellan hydrauliska verktyg, fortsätter Per-Oskar Svedberg.

Stort intresse för testkörning

Mässbesökarna fick även möjlighet att själva testa hur Engcons tiltrotator fungerar, något som var väldigt uppskattat och lockade många människor. En tävling anordnades också där deltagare skulle rotera skopan 360 grader snabbast utan att tappa några av fotbollarna som var i. Vinnaren blev Pat M från PJ´s Plumbing and Excavation på tiden 09:36.

Prisade för den mest innovativa produkten

Under mässan fick Engcon även priset ”Most innovative product” för sitt kompletta system av EC-Oil automatiskt snabbfästessystem, tiltrotator och hydrauliska verktyg, vilket är ett bevis på att Engcons  produkter också går hem hos australiensiska grävmaskinister.

– Det är alltid kul att få erkännande för att våra produkter är innovativa och driver utvecklingen i grävbranschen. Vi är superstolta över det här priset. Det man ska komma ihåg är att våra produkter kanske ses som självklara i Norden, men ute i världen är de inte lika etablerade än men vi är på god väg, avslutar Per-Oskar Svedberg.

 

 

 

 

Källa Engcon

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar