Ny leveranscontainer ger snabbare och säkrare leveranser

Ny leveranscontainer ger snabbare och säkrare leveranser

Effektivare, enklare och säkrare. Lambertssons nya leveranscontainer förbättrar hela logistikkedjan. – Det blir ett lyft för både oss själva och våra kunder, säger Per Hovbrandt, sälj och marknadschef på Lambertsson.

Godsleveranser till byggarbetsplatser har tidigare varit krångliga och tidskrävande. Men med en modern leveranscontainer slipper mottagaren vara på plats och möta godset när det anländer.

Säker mottagning dygnet runt

– Vår nya container har ett digitalt låssystem och möjliggör en effektiv och säker mottagning av material dygnet runt, säger Per Hovbrant. Containern placeras i skalskyddet med en dörr ut mot leverantören och en dörr in mot arbetsplatsen. Det göra att leveranser och returer kan genomföras utan fysisk kontakt mellan transportör och personal på byggarbetsplatsen.

Ökad effektivitet

– Leverantören går enkelt in och registrerar leveransen i mobiltelefonen och mottagaren får sedan ett meddelande och kan hämta när det passar. En annan fördel med det nya systemet är att risken för olyckor på byggarbetsplatsen minskar – detta eftersom färre fordon och anställda behöver vistas samtidigt på lossningsplatserna. Den ökade effektiviteten i logistikkedjan innebär även miljömässiga vinster genom minskat materialsvinn samt mindre trafik och bilköer när godset lossas snabbare.

– Sammantaget innebär det att vi kan bidra till en hållbar utveckling och det är viktigt för Lambertsson, säger Per Hovbrandt.

 

 

Källa: Peab Industri

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar