Att Porscheköpare får alkoholfritt bubbel prisas

Att Porscheköpare får alkoholfritt bubbel prisas

Det har länge funnits en koppling mellan bilindustrin och alkohol, inte minst som leveransgåva. I ett samarbete mellan Porsche och Oddbird, som tillverkar exklusiva drycker befriade från alkohol, ville de båda skaka om en förlegad tradition. Sedan mars 2019 får därför nyblivna Porscheägare en helt nytt alkoholfritt musserande i en tillhörande låda. Detta initiativ tilldelas nu pris från IQ.

– Samarbetet symboliserar ett erkännande för hantverket och vår vision om ett samhälle som tar sitt ansvar inom bilbranschen. Vi har lyckats att bryta trenden med att bilföretagen ger alkoholhaltig Champagne till bilköpare, till att istället ge ett alkoholbefriat bubbel, vin som vi kallar ”liberated from alcohol”, säger Moa Gürbüzer på Oddbird.

Utan smak-kompromisser

– Det skall vara självklart att man kan köra till ett Porscheevent och sen köra hem utan att kompromissa med smak, kvalité och upplevelse, säger Esse Manesh, försäljningschef på Porsche Stockholm.

Inspirera fler

– Alkohol och bilkörande hör inte ihop. Med stil och finess har samarbetet visat på en motkraft till normen som sammankopplar bilsport med alkohol, en viktig symbol som vi hoppas att fler tar efter. Det är för denna handling som samarbetet har diplomeras som ett IQ-projekt, säger Hanna Sydhoff, projektledare på IQ.
Oddbird, Porsche och IQ hoppas att samarbetet kan inspirera fler att ta efter och utmana normen att skåla med alkohol inom bilbranschen.

 

Om IQ och IQ-projekt

IQ arbetar för ett smartare förhållningsätt till alkohol. Ett IQ-projekt är ett bra exempel på en aktivitet som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar. Syftet med IQ-projekten är att sprida dem vidare som goda exempel så att fler kan göra mer.
Läs mer om IQ-projekt 1343 här

 

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar