Vilka får representera Sverige i München?

Vilka får representera Sverige i München?

Lördagen den 5 juni inleds svenska STIHL TIMBERSPORTS® säsongen med buller och bång. Då gör landets bästa atleter upp om vilka som ska representera Sverige under European Nations Cup och Rookie European Nations Cup i München den 7 augusti.

Efter många månader med inställda träningsläger, nationella tävlingar och andra sportrelaterade aktiviteter är den svenska säsongen snart igång. Säsongen kickstartar med kvalificeringstävlingar till European Nations Cup som hålls i augusti och där Rookies och PROs från ett antal europeiska länder gör upp om titeln. De svenska kvalificerings-tävlingarna hålls utan publik vid TIMBERSPORTS® träningsanläggning i Orsa den 5 juni.

De tävlande

De svenska atleter som tävlar om att få representera Sverige i Rookie European Nations Cup 2021 är Johan Staf, Adam Bjöns och Edvin Karlsson. I PRO-klassen tävlar Pontus Skye, Calle Svadling, Emil Hansson, Johannes Eriksson, Samuel Hell och Ferry Svan. I Rookie-klassen tävlar atleterna i grenarna Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck och Standing Block Chop, medan PRO även inkluderar grenarna Springboard och Hot Saw.

Tuffa tävlingar

– Killarna är supertaggade på att få börja tävla igen. Trots frånvaron av gemensamma träningar och tävlingar har de tränat hårt och vi ser alla väldigt mycket fram emot att få komma igång igen. Det kommer bli tuffa kvalificeringstävlingar och spännande att se vilka som tar en plats i München, säger Hans-Ove Hansson, tränare och kapten för svenska STIHL TIMBERSPORTS® landslaget.

 

 

Källa: Stihl

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar