Förnyar vagnparken med nya Volvolastbilar

Förnyar vagnparken med nya Volvolastbilar

Skellefteå Lastbilsstation, ett av regionens mest expansiva företag, köper ytterligare 24 nya Volvolastbilar av Wist Last & Buss. Det är andra stora lastbilsköpet Skellefteå Lastbilsstation gör senaste året.

– Det är flera olika anledningar till att vi satsar på flera nya lastbilar. En är helt enkelt att vi behöver förnya vagnparken men den största orsaken är att vi har en kraftig ökning i uppdrag och behöver öka antalet lastbilar, säger Magnus Svedberg, vd Skellefteå Lastbilsstation.

Mest växande

Skellefteå Lastbilsstation har gått från en omsättning på 288 miljoner 2019 till att i år omsätta över 400 miljoner. Ökningstakten ligger på cirka 20 procent om året och företaget är ett av de mest växande i regionen. Men innan dess stod företaget och ”trampade vatten” under 3-4 år, företaget gick med vinst men inte mycket hände i utveckling.

– Vi satte oss ned i ledningsgruppen och styrelsen och organiserade om, drog upp planer och visioner. Vi gjorde helt enkelt en omstart och med den satsningen fick vi en boost i hela företaget, säger Magnus Svedberg.

Möter efterfrågan

Sedan dess växer verksamheten snabbt och för att möta efterfrågan köpte Skellefteå Lastbilsstation 13 nya lastbilar och 7 släpvagnar förra året och nu köper man ytterligare 24 Volvolastbilar av Wist Last & Buss.

– Externa åkerier som kör åt oss får svårare och svårare att harmonisera med oss, vi behöver vara mer dynamiska. Genom att istället använda egna lastbilar blir vi mer flexibla och kostnadseffektiva. Det är både en ekonomisk orsak och en dynamikfråga. Det som också händer när vi satsar stort på nya lastbilar är att vi talar om för marknaden att vi förnyar oss, att vi satsar och är på frammarsch. Det är också ett sätt att visa chaufförer att vi är en intressant arbetsgivare genom att ha fina, attraktiva arbetsredskap, menar Magnus Svedberg.

En av de största

Hos Wist Last & Buss är det viktigt att skapa långsiktiga relationer med sina kunder.

– Den här affären visar åter att vi har ett bra commercial crew, ett team som genom bra samarbete, relation och kundvård ger kunden ett totalerbjudande som skapar förtroende. Det här är en stor affär, en av de största av en privat återförsäljare, och det är roligt visa att kunden väljer Volvo och oss som leverantör, säger Mats Karlsson Ek, vd Wist Last & Buss.

Leverans av de 24 Volvolastbilarna planeras till mars-april 2022.

 

 

 

Källa: Wist

 

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar