Ford E-Transit i test på europeiska vägar

Ford E-Transit i test på europeiska vägar

Fords nya, helelektriska transportbil börjar nu rullas ut på europeiska vägar i ett testprogram som involverar ett antal företagskunder i olika segment. Testerna omfattar hela sortimentet av E-Transit, och ska säkerställa att bilen är optimerad för alla förhållanden innan den lanseras under våren 2022.

Testerna startar med tio E-Transit-prototyper som testas i en mängd intensiva, verkliga scenarier inom post-, kommun- och serviceföretag, ”last-mile” och livsmedelsleverans inom Tyskland, Norge och Storbritannien. Bland försöksföretagen finns AWB -avfallshantering, Köln stads kommunflotta, DHL Express i Storbritannien, DPD, Posten Norge, Ocado och Recover Nordic och dessa kommer att ha hand om prototyperna under sex- eller 12-månadersperioder.

Specialbyggnationer

Testflottan har ett komplett sortiment av E-Transit-varianter, inklusive skåpbilar, dubbelhyttar och chassin med en totalvikt från 3,5 till 4,25 ton.

E-Transit har noggrant konstruerats för att möjliggöra enkel påbyggnation med samma flexibilitet som utvecklats för befintliga Transit-modeller. Ett urval av testflottan har försetts med specialbyggnationer för att visa mångsidigheten hos E-Transit-plattformen. Några exempel på byggnationerna är:

• Kylfordon för livsmedelsleverans, drivs av 2,3 kW ProPower Onboard-system

• Tippflak för avfallshantering

• Budbil för så kallad ”Last-mile delivery” med genomgång till lastutrymme och luftfjädring bak

År 2020 uppnådde Ford sitt sjätte år i rad som ledande aktör inom försäljning av transportbilar i Europa. Trenden har fortsatt till 2021, där Ford behåller sin position som regionens mest sålda transportbilsmärke under första halvåret i år.

Lansering i Sverige

E-Transit kommer lanseras i Sverige under våren 2022, och intresset kring modellen är redan stort i landet. Ford är idag Sveriges näst största varumärke inom transportbilar, och E-Transit kommer fylla en mycket viktig roll i bolagets produktsortiment:

– Behovet av elektrifierade alternativ inom transportbilssegmentet ökar kraftigt i Sverige. Det märkte vi av när vi lanserade laddhybriden Transit Custom PHEV. Att vi nu kan erbjuda ett helelektriskt alternativ till vår största transportbil Transit är en oerhört viktig milstolpe i vårt arbete att ställa om vår transportbilsverksamhet mot elektrifiering”, säger Christian Lysholm, chef för Fords transportbilsverksamhet i Sverige.

 

 

Källa: Hedin Motor Company AB

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar