Ställer in backspeglarna med hjälp av målade linjer

Ställer in backspeglarna med hjälp av målade linjer

Med målsättning att öka trafiksäkerheten så upprättar Chefs Culinar i Malmö en mätstation för inställning av backspeglar. 

Chefs Culinar är en fullsortimentsgrossist för restaurang, cafe- och cateringverksamhet. Leveransen av varor till kund sker med egna lastbilar framförda av chaufförer som är anställda i företaget.

Ökad säkerhet

Säkerheten för såväl chaufförer som medtrafikanter är ett fokusområde och mycket görs för att minimera skaderisken i trafiken. Chaufförerna delar på en vagnpark med 15 lastbilar och en utmaning för ökad säkerhet har varit inställning av backspeglar vid förarbyte eller då positionen behöver justeras.

Med målade linjer

Tillsammans med DEKRA har Chefs Culinar nu upprättat en mätstation för exakt injustering av backspeglarna för respektive lastbil och chaufför. Anläggningen utanför Arlöv har nu fått målade linjer där man snabbt placerar lastbilen för kontroll och eventuellt justering av backspeglarna före avfärd till kunderna.

Henrik Nebrelius, Transportchef på Chefs Culinar, konstaterar redan efter första kontrollen att mätstationen varit en bra investering för ökad säkerhet.

Minimera skador

”Vi har alltid varit noga med injustering av backspeglarna men inser nu att vi haft stora differenser mot en optimal inställning. Vi är övertygade om att mätstationen kommer att öka säkerheten och minimera skador på våra fordon. Även mindre skador på fälgar, däck och påkörningsskydd kan bli dyra med reparationer och stillestånd som följd.”

Ola Borgernäs, Affärsområdesansvarig DEKRA Automotive Solutions, bekräftar att många incidenter beror på blinda fläckar som begränsar förarens sikt och förmåga att identifiera objekt runt bilen, incidenter som kunnat undvikas med optimal inställning av backspeglarna.
”DEKRA har positiva erfarenheter efter etablering av mätstationer i Tyskland och Danmark och vi ser verkligen fram emot lanseringen på den svenska marknaden.”

 

Källa: DEKRA

Läs också

Berners i Sundsbruk anlitar Dekra

Berners i Sundsbruk anlitar Dekra

Berners Person & Transportbilar som är auktoriserad återförsäljare och serviceanläggning för Audi, VW, Skoda, Seat och VW Transportbilar väljer...

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar