50 eltransportbilar levererade av Maxus till svenskt företag

50 eltransportbilar levererade av Maxus till svenskt företag

 Nu tar elbilstillverkaren Maxus hem en storaffär genom att leverera 50 stycken eltransportbilar till L&T Sverige, som levererar tjänster inom fastighetsteknik, hygienservice och lokalvård.

Elbilstillverkaren Maxus har haft stora framgångar på den norska marknaden, men i Sverige är märket fortfarande relativt okänt trots att man etablerat sig med tio procent av marknaden för eltransportbilar.

Ökat intresse

– Vi ser ett starkt ökande intresse från svenska företag att bidra till en hållbar omställning. Modellen E-Deliver 3 som vi levererar till L&T är helt elektrisk vilket innebär att bilen är 100 procent utsläppsfri när den är i drift, säger Petter Nordesjö, Sverigechef för Maxus.

Hållbarhetstänk i hela värdekedjan

L&T anordnade ett lunchevent i samband med att bilarna levererades och kördes i karavan till L&T:s kontor i Sköndal.
På eventet fanns flera samarbetspartners till L&T samt Stockholms stads Miljö- och Klimatborgarråd Katarina Luhr, de olika talarna berättade om hur de alla arbetar för att påskynda elektrifieringen. Även Erik Sundström, VD på L&T Sverige, fanns på plats.

– Vår affärsmodell syftar till att bidra till en cirkulär ekonomi och då är det extra viktigt med ett hållbarhetstänk i hela värdekedjan. Att köpa 50 nya eltransportbilar på ett bräde blir ett sätt att agera här och nu istället för att vänta till 2025.

En växande marknad

Affären med L&T är bara en i raden av pågående affärer som ska kommuniceras efter hand före årsskiftet.

– Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på just eltransportbilar. Marknaden ser ut att växa för varje kvartal säger Petter Nordesjö. Det är glädjande för oss på Maxus samtidigt som det är en vinst för klimatet och miljön.

 

 

Källa: Maxus

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar