Röjsåg för proffs – STIHL FS 561 med ny sågklinga

Röjsåg för proffs – STIHL FS 561 med ny sågklinga

STIHL FS 561 är en röjsåg utvecklad för professionella användare och passar utmärkt för gallring enligt tillverkaren, speciellt i eftersatta bestånd med grövre stamdiameter. Med den nya mejseltandade sågklingan, STIHL WoodCut 250-26, har röjsågen störst skärdiameter inom sin produktklass från STIHL. Med 26 tänder och med ett mått på 250 mm i diameter ger FS 561 både en snabb avverkning, men också möjligheten att hantera träd med större diameter.

Mindre vibrationer

FS 561 är utrustad med ett antivibrationssystem, som tack vare nya material- och konstruktionsförändringar ger en reducerad vibrationsnivå.

– STIHL FS 561 är med sin nya, stora sågklinga ett väldigt bra tillskott för de som jobbar inom professionell skogsröjning. Den är utrustad med funktioner som ger både en snabbare och mer ergonomisk användning, där det förbättrade antivibrationssystemet minskar vibrationer med mer än än 30 procent vid lägre varvtal, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på STIHL.

Lättare start

Modellen är utrustad med bland annat ny vinkelväxel och klingskydd samt med funktionerna Ergo Start och M-Tronic 3.0 som ger en lättare start respektive enklare kalibrering för optimal prestanda. Dessutom har maskinen två extra hål till kroken på röjselen som ger en ännu bättre balans, speciellt vid arbete i slänter.

STIHL FS 561 finns tillgänglig hos STIHL återförsäljare.

 

Källa: STIHL

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar