Ny skylt-tvätt från Mählers

Ny skylt-tvätt från Mählers

Mählers breddar sitt sortiment, och den här gången är det en skylt-tvätt som företaget presenterar. Med tvätten kan man rengöra skyltar, räcken, tunnlar och väggar från smuts och damm, vilket ökar trafiksäkerheten då smutsiga trafikskyltar kan innebära fara för trafikanter som missar viktiga budskap.

Smutsiga vägskyltar innebär en ökad trafikfara av många olika anledningar. Synligheten av viktiga budskap som hastighetsbegränsningar och varningar försämras. Även förmågan att se skyltarna försvagas, framför allt i mörker då reflexerna som sitter på skyltarna täcks över av smuts. Nu när höstmörkret är ett faktum och försämrat underlag av snö och regn närmar sig blir detta en ökad trafikfara som behöver bemötas.

– Vår affärsidé är att erbjuda produkter som ökar trafiksäkerheten. Skylt-tvätten passar då perfekt in i vårt produktprogram, säger Roar Wehn, sälj- och marknadschef på Mählers.

Riktade spolmunstycken

Skylt-tvätten FCW 5.8 är anpassad för rengöring av bland annat trafikskyltar, vägräcken, vägtunnlar och vertikala väggar. Skylt-tvätten kopplas på lastbilens främre plogfäste och styrs via ett eget styrsystem. Längst fram på den treledade armen sitter ett vridbart fäste som möjliggör att rikta spolmunstyckena exakt dit rengöring behövs. Försörjningen av vatten sker endera via en extern pump alternativt via en inbyggd pump som pumpar vatten från en vattentank som monteras på lastbilens flak.

Uppfyller europeiska säkerhetskrav

Norge var den första marknaden där Mählers introducerade skylt-tvätten och flera kunder intygar redan produktens effektivitet.

– Kunderna är väldigt nöjda med skylt-tvätten och då framförallt den flexibilitet som medger tvättning av både horisontella och vertikala ytor, säger Roar Wehn.

Skylt-tvätten uppfyller Europeiska säkerhetskrav och finns för omgående beställning via Mählers Norge och Mählers Sverige.

 

Källa: AB Mähler & Söner

 

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar