Artiklar

Logic Link lanserar marknadsplatsen för transporter

En första version av en ny app lanserades den 25 oktober. Appen ska effektivisera transporterna för landets åkerier.  

Logic Link har stora ambitioner om att förbättra en bransch som man menar står inför en mängd stora utmaningar. En bransch där hård konkurrens i decennier har skapat låga marginaler för svenska åkerier. Bränslepriserna är skyhöga samtidigt som den gröna omställningen är kostsam. Åkeribranschen lider även brist på chaufförer och prispressas av utländsk konkurrenskraft. Därför behövs ett enkelt sätt för åkerier att effektivisera transporter. En digital transportbörs som alla kan ta del utav. En marknadsplats som synliggör de valmöjligheter som finns för att fylla sista flakmetern och undvika tomma laster.

Från Logic Links egna marknadsundersökningar framgår tydligt att svenska åkerier har en historia av att konkurrera mot varandra, men också hjälpas åt efter påskrivet avtal. I undersökningen uppger 65 procent av åkerierna att de tar körningar från andra åkerier.

Välbeprövad app

Från och med den 25 oktober ger Logic Link alla Sveriges åkerier tillgång till en gemensam app som är helt utan fasta kostnader. Den visar publika körningar på ett strukturerat sätt med sökfilter, bevakningar och pushnotiser och via appen kan transportledare bjuda in de aktörer till sitt nätverk som de normalt samarbetar med. Produkten är väl beprövad även inom byggindustrin där 100 000 ton returbetong har administrerats åt C3C Engineering, som också är delägare, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Anpassad för svenska marknaden

Liknande lösningar finns i andra länder men har aldrig tagit fäste i Sverige. Grundarna Mattias Nyberg och Linus Trulsson har anpassat produkten efter beteenden och processer som lämpar sig för den svenska marknaden. Det är viktigt att bygga en produkt som är lätt att använda, som tillför nytta, sparar tid och som skapar förtroende förklarar man.

Logic Link-appen går idag att ladda ner via Apple App Store och Google Play Store.

 

 

Källa: Logic Link