Nya STIHL Hexa skärsystem

Nya STIHL Hexa skärsystem

STIHL Hexa är det första nya skärsystemet i sitt slag och det underlättar med sitt unika utförande för de som arbetar i skogen. 3/8″ Rapid Hexa är den första sågkedjan med V-formade skärtänder och tillhörande sexkantsfil. 

STIHL Hexa är ett nytt och innovativt skärsystem för proffs med högt ställda krav. Den nya V-formade skärtanden, Hexa-filning och smalt skär ger 10 procent högre skäreffekt jämfört med sågkedjan 3/8″ Rapid Super. STIHL Hexa skärsystem, som består av en ny sågkedja och specialdesignad fil, är världens första patentsökta i sitt slag och visar ytterligare en gång på STIHL ledande position, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Hög skäreffekt

– Proffsen kommer tydligt att känna skillnaden mot tidigare sågkedjor, inte minst när de skär igenom träfibern. Skäreffekten som användarna får med 3/8″ Rapid Hexa är verkligen hög, säger Mats Gustafsson, Nordisk produktchef på STIHL.

Ideala filvinkeln

Den sexkantiga (hexagonala) formen på Hexa-filen är perfekt anpassad till skärtänderna i sågkedjan 3/8″ Rapid Hexa och gör det inte bara möjligt att fila kedjan snabbare än med en rund fil. Formen underlättar också för mindre erfarna användare att få till den ideala filvinkeln och resultat.

– Oavsett om man är rutinerad eller nybörjare underlättar det nya skärsystemet STIHL Rapid Hexa filningen och bidrar till bästa möjliga filning. Det gör också att sågkedjan håller sig vass längre, säger Mats Gustafsson.

 

 

Källa: STIHL

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar