HIAB lanserar ny lastbilskran

HIAB lanserar ny lastbilskran

Hiab, en del av Cargotec, har lanserat HIAB iQ.1188 HiPro, en lastbilskran på 110 ton med företagets nya styrsystem. IQ-serien är den nya generationen lastbilskran från HIAB som har det nya styrsystemet SPACEevo i kombination med fjärrstyrningen CombiDrive 4, som används för första gången på HIAB iQ.1188 HiPro.

HIAB iQ.1188 HiPro är den största HIAB-kranen hittills. Den har lång räckvidd och stor lyftkapacitet, men med lätt och kompakt design. Det är en lastbilskran på 110 ton och presterar därefter, men den liknar en 90-tons modell i storlek. Därmed kan den enkelt monteras på 4-axlade fordon och fortfarande lämna utrymme åt nyttolast, plus att kostnader och bränsleförbrukning minskas. Detta förhållande mellan prestanda och vikt är möjligt tack vare de nya armsystemet V12-Power.

Sätter ny standard

”Våra kunder vill ha stora kranar som klarar många olika uppgifter, men i ett kompakt format som är mer flexibelt, billigare i drift och drar mindre bränsle. Vi är stolta att kunna lansera vår största HIAB-kran hittills med fantastisk ny teknik som ger oslagbar prestanda och säkerhet”, säger Marcel Boxem, produktchef för stora kranar, Hiab.

Marcel Boxem fortsätter: ”HIAB iQ.1188 HiPro är den första kranen i IQ-serien, som kommer att sätta en ny standard för exakt manövrering, höga hastigheter och personliga inställningar som gör arbetet effektivare. Samtidigt introducerar vi nya funktioner som kommer att göra krankörningen säkrare än någonsin både för föraren och för omgivningen.”

Ökad säkerhet

Med det nya styrsystemet SPACEevo kan kranen användas med precision även när det går snabbt. Styrsystemet är baserat på en öppen teknisk plattform som möjliggör kontinuerliga uppdateringar. Kranen drivs med den nya fjärrstyrningen CombiDrive 4 som visar mer information samt har större färgskärmar, haptisk återkoppling (vibrationer) och längre batteritid. Kranföraren kan välja personliga inställningar för exempelvis hastighet och reaktioner från kranen. Styrsystemet har den nya funktionen Confirm View som ökar säkerheten genom att identifiera kranförarens position i förhållande till stödbenen, så att de endast fälls ut om föraren står rätt placerad och kan se deras rörelse.

Simulerar stabiliseringskapaciteten

Kranen har ett stabiliseringsprogram som heter DLC-S. Med hjälp av fjärrstyrningen kan föraren simulera stabiliseringskapaciteten som kranen kommer att ha i en viss position och med stödbenen utfällda. En fantastisk funktion för att planera inbokade lyft.

HIAB iQ.1188 HiPro har inbyggd uppkoppling som ger ägaren åtkomst till Hiabs HiConnect™.

 

 

Källa: Hiab

Läs också

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar