Stor efterfrågan på EC-Oil

Stor efterfrågan på EC-Oil

Engcons statistik visar att efterfrågan på det automatiska snabbfästessystemet EC-Oil ökar markant. Från 2019 – 2020 har försäljningen av Engcons automatiska redskapsfäste ökat globalt med 76 procent, vilket tyder på att kombinationen går hem världen över.

Grävmaskinsbranschen fortsätter utvecklas och att automatiskt koppla på eller av sin tiltrotator eller annat hydrauliskt verktyg utan att behöva lämna hytten blir allt vanligare. Intresset för EC-Oil har ökat stort. Siffror från de senaste två åren visar att försäljning av Engcons redskapsfäste med EC-Oil under tiltrotatorn har ökat så mycket som 76 procent globalt.

Fler och fler grävmaskinentreprenörer väljer även EC-Oil på tiltrotatorns överdel, för att kunna koppla eller koppla av den utan att behöva lämna hytten. Likvärdig utveckling har skett för Engcons maskinfäste med EC-Oil, där försäljningen har ökat markant mellan perioderna 2019–2020 och 2020–2021, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Fler inser vinsten

– Dessa siffror talar sitt tydliga språk. Fler och fler inser vinsten med att snabbt kunna koppla av eller på sin tiltrotator eller andra hydrauliska verktyg utan att behöva lämna hytten. De behöver heller inte krångla med trycksatta och skitiga manuella kopplingar, säger Martin Engström, produktchef på Engcon.

Martin Engström berättar att intresset för EC-Oil i kombination med Engcons hydrauliska redskap växer runt om i världen.

– Det är otroligt glädjande att se eftersom vi vet att detta både bidrar till ökad lönsamhet, komfort och säkerhet.

Stor potential i USA

En av kunderna utanför Norden som insett tiltrotatorns värde tillsammans med EC-Oil är Shamrock Earthworks Ltd. i Calgary, Kanada, som drivs av Sean Coghlan. Sedan 2017 har hans grävmaskiner varit utrustade med maskinfäste och tiltrotator från Engcon.

– Med Engcons tiltrotator spelar det ingen roll vilken position maskinen är i, utan jag kan enkelt positionera stenarna på exakt plats. Man kan säga att tiltrotatorn är grävmaskinens handled, säger Sean Coghlan.

Sean utrustade tidigt sin tiltrotator med det automatiska redskapsfästessystemet EC-Oil, vilket gör att han kan koppla på och av hydrauliska verktyg utan att lämna hytten. Förutom att det är enkelt att växla mellan hydrauliska gripar, pallgafflar, sopvals, skopor med mera under tiltrotatorn är det lika enkelt att koppla bort själva tiltrotatorn från grävmaskinen.

Spar bränsle och tid

– Tack vare EC-Oil kan jag på några sekunder koppla bort tiltrotatorn och ansluta skopan eller annat verktyg direkt till maskinfästet. På detta sätt ökar jag brytkraften och sparar vikt de stunder jag inte behöver tiltrotatorn i mitt arbete. Det gör min grävmaskin effektivare och jag sparar både bränsle och tid. Förutom tiden och effektiviteten så är det ju dessutom väldigt bekvämt att kunna koppla hydrauliska redskap utan att behöva lämna hytten och bli smutsig, säger Sean Coghlan.

Sedan år 2020 ingår EC-Oil utan extra kostnad vid samtidigt köp av Engcons maskinfäste, tiltrotator och styrsystem.

 

Källa: Engcon

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar