Dags för Elmia Wood

Dags för Elmia Wood

Den 2–4 juni 2022 är det återigen dags för världens ledande skogsmässa – Elmia Wood. Arrangören ser fram emot att välkomna utställare och besökare från stora delar av Europa för att uppleva mässan som kommer ha fokus på framtidens innovativa och hållbara skogsbruk.

Elmia Wood är en heltäckande mässa och mötesplats för skogsägare, entreprenörer, skogstjänstemän och alla andra med intressen i skogen. Här finns möjlighet att se de senaste produktnyheterna, ta del av innovationer och ny kunskap samt skapa möjligheter för nya affärer.

– Vi står inför komplexa utmaningar med skogsskador och barkborrar, ökat behov av avverkning samtidigt som många förespråkar stående skog som koldioxidbindare. Av det följer bland annat att många skogsägare idag frågar sig hur de ska bruka sin skog i framtiden, säger Anders Roman på Elmia.

– Senaste tiden har skogens värde och hur skog ska brukas och vårdas debatterats hårt och det är tydligt för oss att skogens alla olika intressenter behöver en mötesplats säger Roman. Därför satsar vi även på diskussioner och paneldebatter från scen, fortsätter han. Roman nämner EU:s taxonomi, klimatet, biologisk mångfald och fossilfritt skogsbruk som några ämnen som kommer diskuteras. På scenen kommer en moderator och olika gäster få möjligheter till intressanta diskussioner som besökarna kan ta del av.

– Vi arbetar intensivt med mässan just nu och ser verkligen fram mot att få genomföra Elmia Wood 2022. Här finns produkterna och kunskaperna samlade, avslutar Anders Roman.

Platsen för mässan är liksom tidigare skogen i Bratteborg, söder om Jönköping.

Biljetterna kommer ut till försäljning inom kort på Elmia Woods hemsida.

 

 

Källa: Elmia

Läs också

Elmia Wood 2–4 juni

Elmia Wood 2–4 juni

I år är det äntligen dags för Elmia Wood – den världsledande skogsmässan som arrangeras i den vackra skogen...

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar