Ema-skopan genererade 111.000 kronor till Ukraina

Ema-skopan genererade 111.000 kronor till Ukraina

Välgörenhetsauktionen av ema skopan som startades på Blinto.se tillsammans med Rondellen Maskin skapade stort intresse och vid auktionens avslut låg högsta budet på 71 000 kronor. Detta betyder att UNHCRs arbete på plats i Ukraina kommer att få en donation på 111 000 kronor efter matchningen på 40 000 kr från Blinto.

Auktionen och dess syfte skapade stort engagemang hos budgivarna och det var hård konkurrens om högsta budet in i det sista. Budvinnaren Tommy från Textilbolaget i Kinna har ingen egentlig användning av en skopa men var med i budgivningen för den goda sakens skull.

– Vi är ju grossister inom hemtextil och har inte någon direkt användning av en skopa. Däremot vill man vara med och bidra på de sätt man kan. Vi som företag har stöttat flera välgörande ändamål i samband med kriget i Ukraina och har även försökt vara behjälpliga lokalt och ta hand om de som kommit hit till följd av kriget. Säger Tommy som tidigare engagerat sig i välgörande ändamål även innan Ukrainakrisen.

UNHCR hjälper till att bygga upp och reparera hus och skolor på plats i Ukraina och stöttar de människor som tvingats fly till följd av Rysslands attack. Behovet är ständigt ökande och insamlingar som dessa skapar både engagemang och betydande belopp till behövande på plats.

– Det känns skönt att få lämna över ett stort belopp till välgörande ändamål tillsammans med Rondellen Maskin, Tommy och budgivarna, säger Richard Nilsson, vd på Blinto som hoppades på att få donera över 100 000 till UNHCR.

 

 

Källa: Blinto

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar