Zeppelin lanserar hjulgrävmaskinen ZM70 – Premiärvisning på Svenska Maskinmässan

Zeppelin lanserar hjulgrävmaskinen ZM70 – Premiärvisning på Svenska Maskinmässan

Under våren presenterar Zeppelin Sverige den kompakta hjulgrävmaskinen ZM70. Det är den första av två egna hjulgrävmaskinsmodeller som Zeppelin lanserar under eget varumärke på den svenska marknaden.

Bakgrunden till introduktionen är att Caterpillar saknar modeller i det mindre hjulgrävmaskins-segmentet. Med ZM70 och den på sikt kommande ZM110 breddar Zeppelin grävmaskinsportföljen och kan erbjuda hjulgrävare även i storleksklasserna 7 till 11 ton.

– Det finns en efterfrågan i Sverige på mindre hjulgrävmaskiner. Med de nya maskinerna blir programmet ännu mer komplett. Vi får möjligheten att sälja kompakta hjulgrävmaskiner av hög kvalitet som är till nytta för våra användare och som möter både deras och våra egna högt ställda krav, säger Fredrik Forsman produktchef för hjulgrävmaskiner, Zeppelin Sverige.

Grävmaskinerna är frukten av ett samarbete mellan Zeppelin och Wacker Neuson. Maskinerna har funnits på den europeiska marknaden i flera år.

– Eftersom hjulgrävarna redan är etablerade vet vi att det är bra maskiner. Det finns ett färdigt och genomarbetat helhetskoncept kring försäljning, reservdelar och service som vi kan överföra och introducera på vår svenska marknad. Vi har haft många förfrågningar på de här maskinstorlekarna i flera år och därför känns det bra att vi nu kan presentera en riktigt bra lösning, säger Thomas Gerlach.

ZM70 är en hjulgrävmaskin i 7 tons-klassen som drivs av en bränsleeffektiv Steg V-dieselmotor på 42 kW. Utrustningsnivån är hög med bland annat air-condition, luftdämpad och uppvärmd stol, 7-tums färgskärm, bakåtriktad kamera i färg och kodad nyckel.

Ljudnivån i hytten är behaglig med en decibelnivå på 71 dB. Maskinen levereras DNA-märkt och har schaktblad bak som standard. Den är förberedd för tiltrotator och har spakstyrning som tillval.

– De här maskinerna efterfrågas alltmer för mindre entreprenadarbeten och som servicemaskiner i till exempel kommunjobb. Många söker idag en mindre hjulgrävare istället för en bandgrävare för man vill ha de flexibla och smarta egenskaperna som hjulgrävmaskinerna står för. En av de största fördelarna är att hjulgrävare per definition är enklare att transportera än bandgrävare. Våra nya maskiner har dessutom en tvåstegsväxellåda och är godkända för att köra 30 km i timmen, berättar Fredrik Forsman.

Den allra första maskinen kommer att premiärvisas vid Svenska Maskinmässan på Solvalla i början av juni.

 

 

 

Källa: Zeppelin

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar