Årets Yrkes-SM 2022 avklarad – här är vinnarna!

Årets Yrkes-SM 2022 avklarad – här är vinnarna!

Den 10-12 maj tävlade hundratals ungdomar återigen om vem som är bäst på sitt blivande jobb när Yrkes-SM var tillbaka efter två år i träda. Här presenterar vi vinnarna i motorbranschens fem tävlingsgrenar.

Vinsten och guldmedaljen inom bilskadeteknik gick i år till Tobias Lissborg från Trollhättan, inom fordonslackering gick guldet till Gustav Weber från Falköping, i tävlingsgrenen lastbilsteknik vann Emil Didriksson från Linköping, inom maskinteknik vann Isac Knutsson från Kristianstad och i grenen personbilsteknik gick segern till Daniel Åhman från Uddevalla efter en hård kamp.

– Vi är väldigt glada över att just de här unga personerna bestämde sig för att tävla om branschens mest ärofyllda priser. De har fått prestera under press under flera dagar. Tävlingsnivån har varit mycket hög samtidigt som vi har haft en mycket bra stämning. Det är helt klart värdiga vinnare som nu har korats under högtidliga former, säger Johanna Linder som är Projekt- och tävlingsledare vid årets Yrkes-SM för Transportföretagen, IF Metall och Målarna.

 

 

 

Källa: Transportföretagen

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar