Grävmaskinister tävlar på Maskinmässan

Grävmaskinister tävlar på Maskinmässan

Är du på väg till Maskinmässan i Stockholm? Kom då ihåg att kolla in de som tävlar i Caterpillars grävmaskinförartävling. Kanske är det en blivande världsmästare du får se.

I mars 2023 kommer nio personer tävla om titeln ”världens bästa grävmaskinförare” i Las Vegas. ”Global Operator Challenge”, anordnat av Caterpillar, är världens största byggindustrievent av sitt slag med 80 olika deltävlingar i 40 olika länder. Vinnarna i varje deltävling går vidare till en semifinal som sedermera går vidare till final.

 Genom en rad olika utmaningar som alla utförs med hjälp av en grävmaskin utser Caterpillar den mest kompletta grävmaskinföraren.

 Allt startar den 2–4 juni när en av de första deltävlingarna anordnas på Maskinmässan i Stockholm. Här kommer Sveriges representant att utses! Deltagare får ge prov på sina grävmaskinkunskaper genom att bland annat gräva diken, manövrera maskinen och demolera betong.

Vinnaren i Sverige går vidare till semifinal i Malaga där sedan två representanter till världsfinalen i Las Vegas kvarstår.

För mer information om tävlingen och anmälan, besök www.cat.com/operatorchallenge

 

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar