Nyhet

Här är Sveriges snyggaste entreprenadmaskin!

Foto: Ulrika Andersson

Andreas Karlsson, maskinförare på Norrtäljeföretaget Rösab, och hans Volvo EW 160 tog hem titeln när Leveranstidningen Entreprenad för andra gången lät läsarna rösta fram Sveriges snyggaste entreprenadmaskin. 32 maskiner tävlade om titeln och omröstningen har pågått under hela våren.

Segraren korades på Svenska Maskinmässan på Solvalla och prisutdelningen ägde rum i Leveranstidningen Entreprenads monter. Vinnare blev Rösabföraren Andreas Karlssons kolsvarta hjulgrävare med röda detaljer och massor av smarta och snygga finesser.

– Det känns fantastiskt roligt, säger en glad Andreas Karlsson.

– Det har varit en lång resa, jag har lagt många hårda timmar utöver arbetstid på maskinen och jag vill verkligen ge ett stort tack till Fredrik, som gett mig möjligheten att göra den här resan (Fredrik Karlsson, vd och delägare till företaget Rösab, reds anmärkning).

Maskinen har genomgått stora förändringar sedan Rösab köpte den 2016. Då var det en gul standardmaskin, den folierades snabbt om till svart och när Andreas Karlsson tog över den som förare något år senare ville han bygga vidare på det svarta.

– Man vill ju göra lite extra – ”alltid retar det någon”, säger Andreas Karlsson.

Han lät fantasin flöda och blandade friskt sånt som var snyggt, sånt som var smart och sånt som var roligt. Volvon har bland annat fått avtagbar ratt, kamera på stickan och medstyrande skärmar med egenbyggda fästen. Han har också försett den med extra belysning i form av takbågar, positionsljus, blixtljus med mera. Sidoröret fungerar som fotsteg in till hytten, som fått heltäckningsmatta, gardin, röda dioder i taket och knappstoppning.

Den svarta maskinen, med röda fälgar, röd takbåge och rött durkaluminium, har smyckats på flera sätt. Några exempel är Brynäsflaggan som vajar stolt på maskinen, det guldkromade avgasröret och ugglan med lysande röda ögon som sitter högst uppe på maskinen.

Förutom titeln fick vinnaren fina priser från Maskinsystem, Tyri och Xacc.se.

Topp 5 i tävlingen Sveriges snyggaste entreprenadmaskin

1: Rösab; Volvo EW160E (EW200E)

2: Ljungskile Entreprenad; Volvo EWR170E

3: Karlssons Schakt & Transport; Volvo EC250el

4: Zschakt i Enköping AB; Volvo EW160E

5: Rosendahls Maskintjänst AB; Huddig 1260D

 

 

Källa: Nordiske Medier