Nytt grönt logistikcenter i Eskilstuna

Nytt grönt logistikcenter i Eskilstuna

Torsdagen den 16 juni invigde transport- och logistikföretaget Frode Laursen sitt nya gröna logistikcenter i Eskilstuna.

Det pratades om hållbarhet och framtidens logistiklösningar när Frode Laursen invigde sitt nya 39 000 m² stora logistikcenter i Eskilstuna. Logistikcentret är byggt efter Frode Laursens Green Warehouse Vision som bl.a. betyder stort fokus på CO₂-vänliga byggmaterial, vatten- och värmeåtervinning och 100 % grön ström.

– Eskilstuna är vårt mest hållbara logistikcenter hittills. Här tar vi all den erfarenhet vi har från våra tidigare lagerbyggerier och kombinerar dem med den senaste teknologiska utvecklingen och ett nära samarbete med noga utvalda leverantörer, berättar Frode Laursens CEO, Thomas Corneliussen.

Den erfarenheten har bland annat resulterat i att alla stålbjälkar är tillverkade av återvunnet stål, det används CO₂-neutral isolering och dessutom har det byggts ett så kallat NOXOUT-tak som tar upp skadliga NOx-partiklar. Slutligen återanvänds regnvatten till tvätthall, städning och toaletter.

– På så sätt har vårt hållbarhetsfokus både funnits med i byggandet av själva logistikcentret och i den fortsatta driften, berättar Thomas Corneliussen.

Frode Laursen, som är en av Nordens ledande logistikföretag inom transport, lagerförvaring och value added services på dagligvaror och byggmaterial, har redan logistikcenter i Sverige, i både Åstorp och Göteborg, men det här är företagets första logistikcenter i Mälardalen.

– Vi är väldigt glada för placeringen här i Eskilstuna Logistikpark som ligger nära de stora återförhandlarna, såsom COOP och Amazon. Det passar perfekt till ett företag som vårt som har FMCG som kärnområde, säger Thomas Corneliussen.

De första kunderna har redan flyttat in och det har hittills gett cirka 50 nya arbetsplatser på det nya logistikcentret.

 

Källa och foto: Frode Laursen


Kort om Frode Laursen:
Frode Laursen är ett familjeägt nordiskt logistikföretag som har logistikcenter i Danmark, Sverige, Tyskland och Finland. Frode Laursen är en av Nordens snabbast växande förmedlare av one stop-logistik inom dagligvaror, byggmaterial och återvinning.

I Sverige har Frode Laursen, förutom det nya logistikcentret i Eskilstuna, även 166 000 m² logistikcenter i Åstorp samt två logistikcenter vid Göteborg på sammanlagt 43 000 m². Frode Laursen har 2 200 anställda i hela Norden och Tyskland.

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar