Ny lastbilsserie för distribution och anläggning

Ny lastbilsserie för distribution och anläggning

Det är DAF som i september 2022 kommer att presentera den nya generationens DAF XD på IAA i Hannover i Tyskland.

Den nya generationens DAF XD är baserad på samma plattform som vinnaren av ”International Truck of the Year 2022” – de flerfaldigt prisbelönta långdistanslastbilarna XF, XG och XG⁺. Nu kommer förstklassiga funktioner – inklusive branschledande aerodynamik, drivlinor, sittställning, passform och finish – även att bli tillgängliga för distributions- och anläggningslastbilar.

Nya generationens DAF har den bästa direkta sikten i klassen, vilket är viktigt för användning i städer, med stor vindruta och stora sidorutor med ultralåga fönsterbältlinjer. Den låga hyttpositionen ger optimal direkt sikt, och det gör även trottoarfönstret som finns som tillval. De unika DAF Corner View och DAF Digital Camera System ger ultimat indirekt sikt.

Klassledande bränsleeffektivitet och låga koldioxidutsläpp uppnås bland annat genom enastående hyttaerodynamik, en ny PACCAR MX-11-drivlina och avancerade förarassistanssystem. DAF Connect-hanteringssystemet för vagnparker sparar tid tack vare trådlösa programvaruuppdateringar. Omfattande tillgång till kraftuttag, moduler och kontakter för påbyggnadsmontering bidrar till de förstklassiga möjligheterna för karossbyggare.

Nya generationens XD har överlägsen tillgänglighet för förare, med en rymlig hytt med volym på upp till nästan 10 m³. De oöverträffade inställningsmöjligheterna för sätet och ratten innebär den bästa förarpositionen i segmentet. Den snygga och mycket ergonomiska instrumentbrädan har kristallklara och fullständigt digitala instrumentpaneler. Den nya konstruktionen av den främre delen av chassit, hyttfjädringen och bakaxelfjädringen förbättrar körningen och väghållningen. Det innebär att nya XD inte bara är en dröm att arbeta och leva i – den är även en dröm att köra.

Både nya generationens DAF XD och de populära mångsidiga distributions- och anläggningslastbilarna DAF CF kommer att vara tillgängliga. Planerad produktionsstart är hösten 2022. Fordonsplattformen för DAF XD är givetvis förberedd för alla typer av drivlinor, inklusive alternativa drivlinor.

 

 

Källa: Nordic Truckcenter

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar