Volvo CE går in i spelbranschen med Farming Simulator

Volvo CE går in i spelbranschen med Farming Simulator

Nu kan spelfans över hela världen uppleva spänningen med att köra en maskin från Volvo CE. Det är partnerskapet med dataspelet Farming Simulator 22 som gör det möjligt att från sitt eget vardagsrum bland annat uppleva en verklighetstrogen avverknings- och skogsarbetsplats. 

Att bygga den värld vi vill leva i är inte bara ett syfte som Volvo CE lever efter, utan är också premissen bakom Farming Simulator 22 – att låta spelare skapa sitt eget ekosystem i jordbruket på ett antal olika sätt. Det sker i den senaste versionen av det populära spelet av den schweiziska spelutvecklaren och utgivaren GIANTS Software.

Volvo CE:s roll i spelet kommer att vara att ge spelaren möjligheten att uppleva en verklighetstrogen avverknings- och skogsarbetsplats genom ett antal gamifierade Volvo CE-maskiner. Den mest anmärkningsvärda bland dem kommer att vara den nya hjullastaren och timmerhanteraren Volvo L200H High Lift.

Hjullastaren, som nyligen presenterades av Volvo CE, kännetecknas av sin kraftigt ökade lyftkapacitet och ökade kraft jämfört med föregångaren Volvo L180H High Lift – en marknadsledare i skogsindustrin. Den kommer att finnas med i Farming Simulator 22, tillsammans med andra Volvo-maskiner som snart kommer att presenteras.

Arvid Rinaldo, Brand Communication and Partnerships på Volvo CE, säger: ”Vi är glada över att ta våra första aktiva steg in i den blomstrande spelvärlden med GIANTS Software. Det kommer inte bara att vara en unik chans för spelare att väcka våra maskiner till liv, utan spelet representerar också en fantastisk möjlighet att introducera en yngre generation till spänningen med maskindrift.”

Eftersom detta är första gången entreprenadmaskiner som Volvo L200H High Lift har spelifierats, var utvecklarna tvungna att anstränga sig lite extra för att digitalisera dem. Ett team av utvecklare besökte en verklig arbetsplats för att studera maskinerna i arbete och sedan överföra maskinernas verkliga rörelser till den virtuella sfären. På så sätt kunde de kartlägga en digital version så nära originalet som möjligt.

Den mest spännande aspekten av spelet är att spelare kan göra saker som de i allmänhet inte får göra annars. Så för Volvo CE är det en chans att introducera förarkunskaper för en publik som kanske inte har haft tillgång till dem tidigare.

Med den senaste versionen av Farming Simulator kan spelare lägga till ytterligare komplexitetsnivåer – så oavsett om de är en yngre spelare som helt enkelt vill köra en Volvo L200H High Lift-hjullastare eller en mer strategisk aktör som vill skapa sin egen unika produktionskedja från avverkning till marknad – finns det något för alla. Det familjevänliga Farming Simulator-spelet, som även inkluderar Volvo Lastvagnar i spelet, sticker ut jämfört med andra populära fantasyspel genom att tillhandahålla en verklighetstrogen utbildning inom lantbruket och ett unikt utrymme för obegränsad kreativitet.

 

 

Källa: Swecon

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar