AI inventerar i Frode Laursens logistikcenter i Åstorp

AI inventerar i Frode Laursens logistikcenter i Åstorp

Sentispec, en dansk startup som levererar logistikprogramvara, har installerat automatisk inventering av lagret i transport- och logistikföretaget Frode Laursens logistikcenter i Åstorp i Skåne. Frode Laursen har sedan systemet med artificiell intelligens (AI) installerats kunnat göra snabbare och mer exakta inventeringar av sitt lager.

Frode Laursen är ett logistikföretag med mer än 640 000 kvadratmeter lager och 2200 anställda runt om i norra Europa. Enbart i anläggningen i Åstorp finns 170 000 m2. Varje månad måste företaget göra många stora inventeringar, vilket lösningen från Sentispec nu underlättat.

Systemet använder data som samlas in med hjälp av videokameror som monteras på gaffeltruckarna i logistikcentret. Informationen analyseras sedan med AI och resultatet är en bättre överblick av lagret, vilket Frode Laursen såväl som deras kunder har nytta av. Kunderna kan med hjälp av inventeringen vara mer säkra på att de kalkylerar rätt i fråga om sin distribution.

”Det här är en klar förbättring av den service vi kan ge våra kunder”, säger Peder Kjærsgaard, operativ chef för Frode Laursen A/S.

Frode Laursen slipper med hjälp av den nya lösningen låta personalen jobba övertid för att inventera lagret. Dessutom minskar pressen att bli klar med inventeringen innan nästa vecka börjar, något som normalt är en utmaning i och med att inventeringar typiskt sett görs på helger. Den nya lösningen ger därför en positiv effekt på både kostnader och produktivitet.

Vår lösning Sentispec Access är nyskapande och dessutom praktisk genom att den är enkel att börja använda, utan att det krävs stora anpassningar av anläggningarna eller processer. Den bara fungerar, säger Andreas Claudi, vd för Sentispec Aps.

I stället för manuell scanning av streckkoder kan den AI-baserade lösningen själv samla in den information som behövs. Den tar in uppgifter om innehållet på varje hylla och utrymme, vilket den kan göra genom att scanna streckkoderna på lagrets hyllor och pallar. På så sätt kan Sentispec Access minska kostnaden för inventering kraftigt och dessutom spills ingen tid på att leta efter felplacerade pallar och varor.

 

 

Källa: Sentispec

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar