Ny General Manager för Zeppelin Mining Sverige

Ny General Manager för Zeppelin Mining Sverige

Zeppelin Sverige har utsett Magnus Zorn till ny General Manager för Zeppelins affärsområde Mining. Zeppelin Mining ansvarar för försäljning, utveckling och service av Caterpillars produkter till den svenska gruvindustrin, samt för kunder inom anläggning och entreprenad i Norrbotten.

Magnus Zorn är 45 år och bor i Luleå med fru och två barn. Efter en längre tid som anställd inom Försvarsmakten började han 2016 inom dåvarande Pon Equipment att arbeta med Caterpillars produkter riktat mot gruvindustrin. Efter en kort avstickare hos en annan arbetsgivare återvände han till Zeppelin 2021 som Service director och i augusti tillträdde han som ny General Manager för Zeppelin Mining Sverige.

Magnus Zorn har som mål att Zeppelin Sverige ska fortsätta hålla sin position som en ledande leverantör av maskiner, utrustning och tjänster inom svensk gruvindustri liksom för entreprenadbranschen i norra Sverige.

– Caterpillar är ett oerhört starkt och globalt varumärke och det är en styrka att vi kan erbjuda hela bredden av produkter och tjänster, från smått till stort. Vi arbetar nära våra kunder, lokalt på deras hemmaplan. Exempel på det är att vi är etablerade på varje stor gruvort och finns tillgängliga dygnet runt med välutbildade mekaniker och servicetekniker. Vi lägger även stor kraft vid att utöka bemanningen, särskilt inom eftermarknad, säger Magnus Zorn.

Eftermarknad är ett av flera områden där Zeppelin Mining växer just nu.

– Ett exempel där efterfrågan ökar är maskinrenoveringar. Vårt utbud av renoveringslösningar gör att maskinernas liv förlängs med fler år vilket passar in utifrån flera aspekter som hållbarhet, ledtider och nyttjandegrad och kostnadseffektivitet. En viktig del i det är vår CRC-anläggning i Boden som arbetar med komponentrenovering in i minsta detalj, berättar Magnus Zorn.

Ett annat område som Magnus Zorn lyfter fram är Zeppelins produktionsstudier som ger insikter, skapar högre effektivitet och bidrar till lägre kostnad per ton.

– I varje studie går vi tillsammans med kunden igenom allt från arbetssätt till produktionsprocesser och maskinanvändning med målet att göra dem effektivare i sina uppdrag. Erfarenheten visar att våra studier kan spara miljonbelopp åt kunderna genom att se över arbetsplatsens utformning, körsätt, och att nyttja maskinparken och utrustningen på rätt sätt. Bara att minska tomgångskörningen gör enorm skillnad, betonar Magnus.

Ett stort och viktigt fokusområde för Zeppelin Mining är lösningar för alternativa bränslen.

– Tillsammans med Caterpillar vill vi vara en aktiv part i att minska klimatavtrycket och branschens nyttjande av fossila bränslen. Vi har flera praktiska lösningar i vårt befintliga program men det finns mycket som är på gång som vi inom kort hoppas att kunna presentera, berättar Magnus Zorn.

 

 

Källa: Zeppelin CAT

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar