NDI ger plats för 160 000 personbilsdäck i nytt lager

NDI ger plats för 160 000 personbilsdäck i nytt lager

Däckgrossisten NDI Sverige fördubblar sin kapacitet med öppningen av ett tillbyggt och optimerat däcklager med plats för 160 000 personbilsdäck och säkerställer kunderna tillgång till ett ännu större utbud av produkter – och inte minst vinterdäck inför den kommande vintersäsongen.

Med plats för 160 000 personbilsdäck, en fördubbling av den nuvarande lagerkapaciteten i Lund, har NDI Sverige fått utrymme för ytterligare tillväxt med öppnandet av ett nybyggt däcklager på företagets adress i Lund.

– På NDI Sverige vill vi vara fordonsindustrins föredragna leverantör av däck, fälgar och hjul och med den nya satsningen på ett toppmodernt och optimerat lager kommer vi att kunna erbjuda kunderna tillgång till ett ännu större och bredare produktsortiment för ännu snabbare leverans, säger försäljningschef på NDI Sverige, Peter Liljedahl.

Enligt försäljningschefen har däckmarknaden bara blivit mer och mer komplex de senaste åren och däckgrossisten ställs inför ökande krav från kunder inom fordonsindustrin:

– Vi upplever en ständig tillväxt av antalet däcktyper och storlekar på marknaden, inte minst med utbredningen av elbilar. Däcken blir generellt sett större och tar mer plats. Samtidigt ser vi att våra kunder i allt högre grad väljer bort ett eget, fysiskt däcklager. Därför måste vi som däckgrossist ha ett större utbud av produkter i vårt eget fysiska lager och kunna säkerställa en mycket snabb leverans, säger Peter Liljedahl och fortsätter:

– Det får vi med det nya lager- och logistiksystemet som blir ännu effektivare eftersom vi har optimerat alla interna processer och slipper skicka varor från flera olika lager då vi även stänger vårt mindre fjärrlager i Flen. Förutom att säkerställa snabbare leveranser innebär det också att vi kan minska vår miljöpåverkan från våra godstransporter, då vi kan skicka större leveranser och slippa köra mellan våra egna lager.

Enligt försäljningschefen kommer det nya lagret också att innebära att företagets kunder i Sverige får tillgång till ett ännu större utbud av vinterdäck inför kommande säsong.

– Inte minst får vi även plats för ett mycket större antal vinterdäck inför den kommande säsongen, som påverkat flera i och med de många fabriksstoppen i Ryssland till följd av kriget i Ukraina. På NDI har vi genom den nära kontakten med våra leverantörer, inte minst Toyo, köpt in extra mycket vinterdäck i år, säger Peter Liljedahl och utvecklar:

– Våra leverantörer har fabriker i öst, där de tillverkar vinterdäck utvecklade för de kalla, nordiska vintrarna i Sverige. Därför kommer vi under den kommande säsongen att kunna erbjuda kunderna ett brett och stort utbud av vinterdäck i år. Så vi är positiva, har höga förväntningar inför den kommande vintersäsongen och ser fram emot att ta det nya lagret i bruk.

 

Källa: NDI Sverige AB

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar