Holmström, Stenmark och Pärson tävlar i ROC’s Celebrity Race

Holmström, Stenmark och Pärson tävlar i ROC’s Celebrity Race

Nu står det klart vilka kändisprofiler som kommer att tävla under ROC’s Celebrity Race som går av stapeln i samband med Race Of Champions den 28-29 januari 2023. Plats i startfältet tar idrottslegenderna Tomas Holmström, Ingemar Stenmark och Anja Pärson för att göra upp om vem som är snabbast bakom ratten.

Snart är det återigen dags för motorsporttävlingen Race Of Champions Snow & Ice på Pite Havsbad. Redan nu är det klart att några av motorsportens största stjärnor, bland andra Sebastian Vettel, Travis Pastrana, Valtteri Bottas, Mika Häkkinen och Johan Kristoffersson kommer att tävla. Men motorsportens världselit är inte de enda stjärnorna som kommer göra upp på det frusna havet under helgen.

Parallellt med världsfinalen körs nämligen ROC’s Celebrity Race. 2023 blir det ett stjärnspäckat kändisrace där några av Sveriges främsta idrottsstjärnor sätts i förarsätet för att tävla om vem som är den bästa föraren. Under tävlingen i februari 2022 blev det norrmannen Aksel Lund Svindal som tog hem vinsten i finalen mot Ingemar Stenmark. Stenmark har nu tackat ja till att komma tillbaka till Piteå för att ta revansch.

– Det ska bli riktigt kul att köra Race Of Champions Celebrity Race på Pite Havsbad igen i januari. Min målsättning är naturligtvis att göra ett ännu bättre resultat än andraplatsen förra gången. Med lite mer erfarenhet från min första ROC tävling på snö och is och Carrera Cup under året så hoppas jag att det går min väg, säger Ingemar Stenmark.

Även Anja Pärson kommer tillbaka till ROC’s Celebrity Race för revansch.

– Yes! Chans för revansch. Att få möjligheten att återigen få uppleva stämningen från publiken, och att få hänga med lika galna, om inte ännu galnare människor än mig själv, är fantastiskt! säger Anja Pärson.

Årets nykomling i startfältet blir ingen mindre än Pitebon och hockeylegendaren Tomas Holmström som under sin karriär fick smeknamn som ”Holma”, ”Homer” och ”Demolition Man”. På Tomas Holmströms meritlista finns ett SM-guld med Luleå Hockey, OS-guld och fyra Stanley Cup-segrar. Holmström var en av NHLs mest fruktade spelare under sina 15 säsonger där han spelade över 1000 matcher med Detroit Red Wings. Nu ser Tomas fram emot att tävla i ROC’s Celebrity Race, men tror samtidigt att det kommer bli en utmaning.

– Känns jättekul, jag gillar ju att köra fort. Alltså jag har nog inte fattat vad jag gett mig in på riktigt. När tävlingsdagen kommer så tänker jag väl oj herregud! Det var väldigt länge sen jag körde på isbanor. Jag har testat att köra i nåt enstaka folkrace men det var också länge sen. Grejen är ju att man tror att man kör jättefort när man kör folkrace men det går ju inte så snabbt egentligen, säger Holmström och fortsätter:

– Vilka styrkor jag har? Ja, men det är väl plattan i mattan och med så lite tanke och så mycket hjärta som möjligt, som kommer gälla, säger Tomas och skrattar.

– Det närmaste ett riktigt race jag varit med om det var nog när jag var kartläsare till Svante Blomqvist och vi skulle köra från Moskosel till Piteå längs grusvägar i en Subaru. Det var inte alla fyra hjul i marken en enda gång – så jag får väl sikta på nåt liknande!

Konfirmerade förare till Race Of Champions:

Sebastian Vettel, 4x F1-världsmästare
Mick Schumacher, 1x F2-mästare
Mika Häkkinen, 2x F1-världsmästare
Tom Kristensen, 9x Le Mans 24 timmars-vinnare
David Coulthard, 13x F1 Grand Prix-vinnare
Valtteri Bottas, 10x F1 Grand Prix-vinnare
Johan Kristoffersson, 5x FIA-världsmästare i Rallycross, 1x Extreme E-vinnare
Petter Solberg, 2x världsmästare i Rallycross, 1x världsmästare i Rally
Oliver Solberg, 1x FIA ERC1 Junior mästare, WRC
Jamie Chadwick, 3x W Series-vinnare
Felix Rosenqvist, 1x europamästare i F3, NTT IndyCar Series
Felipe Drugovich, 2022 F2-mästare
Thierry Neuville, 17x WRC Rally-vinnare
Travis Pastrana, Regerande mästare i Nitro Rallycross och extremsportlegend
Tanner Foust, 3x amerikansk mästare i Rallycross

Om Race Of Champions Snow & Ice

Race Of Champions (ROC) är ett av världens mest kända och stjärnspäckade racingevent där toppförare från olika motorsportdiscipliner tävlar mot varandra.

Tävlingen har tidigare hållits på några av världens största arenor – inklusive Beijings Bird’s Nest Olympic Stadium, Stade de France i Paris, Wembley Stadium, Londons Olympiastadion, Mexico Citys Foro Sol plus ett brett utbud av exotiska platser över hela världen från Bangkok till Miami till Riyadh till Barbados.

I februari 2022 inleddes en ny era med racing på snö och is på Pite Havsbad i Sverige. Tävlingen som har blivit en favorit bland både förare och publik delas upp på två tävlingsdagar, den första dagen är ROC Nations Cup där länder tävlar i lag mot varandra och den andra dagen är den individuella tävlingen The Race Of Champions där ”Mästarnas mästare” koras. Eventet kommer kunna följas på TV och i sociala medier över hela världen. En världsunik arena och vinterby byggs där banan hålls öppen hela vintern för unika driving experiences.

 

Källa/foto: ROC’s Celebrity Race

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar