Artiklar

CASE väghyvlar – nu anpassad till de svenska förarnas behov

CASE Construction Equipment erbjuder ett brett program av entreprenadmaskiner och arbetar kontinuerligt med att möta kundernas behov. Nu tar man ett stort steg framåt när det gäller segmentet väghyvlar. CASE generalagent Maskinia är mycket glada att nu kunna presentera kvalitativa och Europas mest sålda väghyvlar till svenska kunder.

– Maskinia vill leverera fler av Europas mest sålda hyvlar på den svenska marknaden och nu kan vi det!, säger Maskinias VD Fredrik Holmquist.

Från och med 2023 kommer alla hyvlar med två fabriksmonterade joysticks som kan programmeras att synkronisera flera funktioner med ett knapptryck. Joystickarna är integrerade i förarstolen med flertalet inställningsmöjligheter vilket skapar en grym komfort på ett föredömligt sätt. Alla maskinfunktioner kan enkelt kontrolleras genom joystickens knappar och reglage vilket ger föraren möjligheten att enkelt, smidigt och ergonomiskt utföra justeringar utan ansträngning.

CASE två grundmodeller av väghyvlar, 836C och 856C, har en maskinvikt om 13-15 ton respektive

17-20 ton, beroende på utrustning, vilket gör dem väl anpassade till den svenska marknadens behov och krav. Båda modellerna finns med 4 eller 6 drivande hjul vilket i praktiken ger 4 modeller, dock kommer fokus på den svenska marknaden ligga hyveln med 6 drivande hjul. Väghyvlarna är av högsta kvalité vilket bevisas av ZF-transmission och pålitliga FPT-motorer på 6,7 liter som kraftkälla som jobbar helt utan EGR-teknik för att nå emissionskrav 5.

Både 836C och 856C väghyvlar har gjort succé på världsmarknaden och är den mest sålda hyveln i Europa! Nu tar CASE ytterligare ett stort kliv framåt och en mycket bra maskin blir ännu bättre!

– Men dessa nya funktioner har vi nu väghyvlar i toppklass! Ergonomi, kvalitet och en ledande låg bränsleförbrukning är faktorer som gör den optimal för den svenska marknaden. Vår ambition är nu att få presentera den för våra svenska kunder och mer ingående påvisa de fördelar som hyvlarna från CASE kan ge dem, avslutar Fredrik Holmquist.

 

 

Källa: Maskinia

logo
Åsa Arvidsson