Namnändring – Doosan blir Develon

Namnändring – Doosan blir Develon

Doosans entreprenadmaskiner namnändras till Develon. Maskinia förtydligar att detta enbart är en namnändring medan produktprogram, produktion, fabriker, modellbeteckningar med mera är oförändrat. Develon blir ett starkt internationellt namn och varumärke med tydlig koppling till Doosans ledord DEVELop samt ONwards.

–Doosans DNA lever kvar i allra högsta grad! Allt som byggts upp i form av maskiner, design, kvalitet och eftermarknad är oförändrat – bara namnet förnyas! säger Maskinias försäljningschef för Develon Carl-Johan Sunnerfjord.

I augusti 2021 blev Doosans affärsområde för entreprenadmaskiner sålt till ägarbolaget för Hyundai i Korea. Detta är anledningen till namnändringen som var en del av kraven i affären. Doosan entreprenadmaskiner kommer fortsatt vara en egen del inom Hyundai koncernen. Strategin bakom är att Hyundai vill med de två varumärkena stärka sin globala position och försäkra sig om att de framtida investeringarna får en god lönsamhet genom höga volymer. Det gemensamma bolaget blir 5:e störst i världen med muskler att fortsätta tillväxten!

Frånsett namnändring och logotype så sker inget annat. Produktion, fabriker, produktprogram, modellbeteckningar, färg med mera består enligt tidigare.

De första maskinerna med de nya dekalerna kommer att ses under mässan ConExpo i Las Vegas under mars månad. Sedan kommer maskiner märkta Develon succesivt att levereras ut på marknaden.

Märkets generalagent i Sverige, Maskinia, kommer under en tid att samexponera Doosan med Develon för att under året helt fasa ut Doosan.

– Inga förändringar sker i vår organisation och våra kunder kommer inte påverkas av denna förnyelse av varumärket. Försäljning, service och reservdelar sköts av samma personer och på samma sätt som alltid! Vi ser fram emot denna förnyelse, avslutar Fredrik Holmquist, VD på Maskinia.

 

 

Källa: Maskinia

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar