”Omställningen är på väg”

”Omställningen är på väg”

Nu lanserar Mobility Sweden, Transportföretagen och MRF (Motorbranschens Riksförbund) kampanjen ”Omställningen är på väg”. Över tid har motorfordonen utvecklats och anpassats efter hur samhället förändrats. På så sätt har de under lång tid haft en självklar plats i Sverige och i människors vardag. Just nu är fordonsindustrin inne i en grön omställning och jobbar för att minska sitt avtryck på klimatet.

Kampanjen kommer pågå under hela året och tar sikte på omställningen, samt syftar till att synliggöra nyttan med de olika fordonsslagen personbilen, lätta lastbilen, tunga lastbilen och bussen.

– Det här är ett sätt för oss att uppmärksamma vikten av fordonen och nyttan av dem i samhället. Omställningen driver teknikutvecklingen, nyindustrialisering, moderniserar fordonsflottan och skapar nya jobb. Samtidigt visar vi också att på att resan mot ett hållbart Sverige utan fossila utsläpp är i full gång, säger Emmi Antonsson, chef för kommunikation och samhällskontakter på Mobility Sweden.

– Omställningen är i full gång och hjältarna är förstås de företag som gör klimatsmarta investeringar – och de är överrepresenterade inom transportnäringen. Vi går först, säger Tina Thorsell, samhällspolitisk chef hos Transportföretagen

– Idag måste vi ta alla chanser att fortsätta minska vår klimatpåverkan, säger Anders Östberg, kommunikationschef på MRF. Elektrifieringen är vägen framåt för hela fordonsflottan både för personbilar och transporter. Motorbranschen är redo att genomföra den stora omställningen tillsammans med alla oss som använder bilar, åker buss eller utnyttjar andra typer av transporter.

Kampanjen kommer att pågå under hela året och synliggör nyttan av personbilen, lätta lastbilen, tunga lastbilen och bussen. Kampanjen har en egen webbplats med information om de olika fordonsslagen. På webbplatsen finns tävlingsmoment som vem som helst kan delta i. Där går det även att läsa vittnesmål från personer som använder de olika fordonsslagen.

Kampanjens webbplats hittar du här!

 

 

Källa: Mobility Sweden

Läs också

Prognosen för nyregistreringar sänks

Prognosen för nyregistreringar sänks

Mobility Sweden justerar ner fordonsbranschens prognos för antalet nyregistrerade personbilar 2023 från den tidigare prognosen på 290 000 till 265 000....

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar