Kortnyheter

Örnsköldsviks Gymnasium certifieras som Motorbranschcollege

Foto: Motorbranschcollege

Örnsköldsviks Gymnasium firade den 16 februari sin certifiering som Motorbranschcollege. En Motorbranschcollegecertifiering innebär en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna. En viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning.

– Vi är väldigt stolta över att ha certifierats till Motorbranschcollege. Det är viktigt att kunna erbjuda högsta kvalitet på vår fordonstekniska utbildning till våra elever. Vi har nöjda elever på de fordonstekniska programmen och lärarna får en bra kompetensutveckling. Eleverna får också ett kvalitetssäkrat arbetsplatsförlagt lärande. Det är några av de områden vi har vi utvecklat genom vårt goda samarbete med motorbranschens företag och certifieringen som Motorbranschcollege, säger Lotta Wallgren rektor på fordons- och transportprogrammet, Örnsköldsviks Gymnasium.

Motorbranschen har ett mycket stort rekryteringsbehov, både på kort och på lång sikt. 6 800 personer behöver anställas de kommande tre åren, varav 520 personer i Övre Norrland. Tekniker och mekaniker är de yrkesgrupper där det största behovet finns. Certifieringen är en kvalitetsstämpel. I och med certifieringen av Örnsköldsviks Gymnasium finns det 26 Motorbranschcollege i Sverige och fler är på väg mot certifiering.

– Grattis Örnsköldsviks Gymnasium som klarat certifieringen till att bli Motorbranschcollege! Det visar på ett gott kvalitetsarbete och en vilja att hela tiden utvecklas. Skolan har ett nära samarbete med bransch och företag på orten. Det är utmärkande för en skola som erbjuder eleverna en fordonsteknisk utbildning i framkant och säkrar den framtida kompetensförsörjningen till motorbranschen, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege.

–  Örnsköldsviks Gymnasium är en mycket viktig samarbetspartner för motorbranschens företag i regionen. Skolan har ändamålsenliga maskiner, utrustning och lokaler. Som ordförande för den lokala styrgruppen för certifieringen är jag imponerad över det engagemang som skola, politik, fack och motorbranschens företag visat i och med certifieringen som Motorbranschcollege, avslutar Mats Hägglöf, ordförande för MBC-gruppen på Örnsköldsviks Gymnasium och vd på Nordemans Bil.

 

 

Källa: Motorbranschcollege