Nyhet

Rototilts nybyggda centrallager invigt

Rototilt har nu invigt sin distributionscentral i Rosersberg, strategiskt placerat utanför Arlanda flygplats, norr om Stockholm. Satsningen innebär kortare ledtider, högre flexibilitet och tillgänglighet.

Beställningar som läggs klockan 16 kan levereras dagen efter i Norden.

– Det här är en långsiktig satsning på vår eftermarknad som handlar om att erbjuda bästa tänkbara service till våra kunder. Vi vet hur viktigt det är att kunna hålla sina maskiner igång, säger Jan Karlsson, eftermarknadschef.

Invigningen skedde under pompa och ståt med bandklippning, rundtur på distributionscentralen, mat och bubbel för inbjudna kunder, återförsäljare och media.

– Det är en stor dag för oss och ett viktigt steg i vår tillväxt och ett lika viktigt steg för våra kunder som kommer märka av den här förbättringen, konstaterade Jan.

Distributionslagret finns i en helt ny anläggning som byggts av globala logistikföretaget DSV. Här har Rototilt tillgång till 2500 kvadratmeter golvyta och 2000 pallplatser. Effektivitet utifrån ett kundperspektiv har varit ledord när Rototilt och DSV utvecklat tjänsten. Ett datastyrt automatlager hämtar mindre produkter till en station där leveransen paketeras och skickas med spårbarhet. Satsningen på ett centrallager innebär att Rototilt hädanefter kommer koncentrera hela sortimentet av reservdelar till Rosersberg istället för Vindeln.

– Nu ska alla reservdelar skickas härifrån. När vi nu har separerat på produktion och eftermarknadslagret öppnar det upp för fler möjligheter. Det här är något som varit ett krav från våra kunder – maskinerna behöver vara tillgängliga hela tiden och vi vill utveckla vår eftermarknad utifrån det. Den här satsningen är ett stort steg framåt, säger Jan.

 

 

Källa och bild: Rototilt