Simpel Transport nu i hela Sverige

Simpel Transport nu i hela Sverige

Efter att under 2022 ha funnits i Stockholmsregionen så har nu Simpel Transport släppt sin frakttjänst över hela Sverige.

Målet med den digitala transportplattformen är att sänka klimatpåverkan på transporter i Sverige med 60% genom effektiv samlastning. Detta möjliggörs genom att tjänsten sammankopplar fraktbokningar med åkeriers transportbilar som redan befinner sig ute på vägarna med ledigt lastutrymme.

Godstransporter med halvfulla lastbilar utgör inte bara ett enormt resursslöseri för såväl godsägare som åkerier, utan även en stor negativ miljöpåverkan som skulle kunna undvikas. Svenska företaget Simpel Transport har utvecklat en digital tjänst som i realtid kopplar samman fraktbokningar med åkeriers lastbilar som befinner sig i närheten och har en planerad rutt som matchar förfrågan.

Under lanseringsåret har det enbart varit möjligt att boka frakter inom Stockholmsregionen, men nu öppnas möjligheten att boka från och till alla regioner i landet.

– Det har funnits ett stort intresse från både fraktkunder och åkerier. Många företag har föranmält intresse inför vår geografiska uppskalning och på åkerisidan har vi fått bekräftat att
många brottas med samma problem och värderar fördelarna av en ökad fyllningsgrad i kombination med flexibiliteten i affärsmodellen, säger Patric Olsson, VD på Simpel Transport.

Faktum är att upp till 40 procent av lastkapaciteten i transportbilar ute på våra svenska vägar inte utnyttjas, och var femte lastbil åker helt tom, enligt företaget. Men detta är något Simpel nu vill ändra på.

– Vi ser väldigt ljust på framtiden och ser fram emot att hjälpa fler kunder med prisvärda och miljövänligare transporter. Vi är glada att man nu kan boka en Simpel nationellt och detta möjliggör nu effektivare frakter för paket, pall och partigods i hela Sverige, fortsätter Patric Olsson.

 

 

 

Källa: Simpel Transport

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar