Artiklar

10 maj – Scantruck Mässan

Marknadschefen Peter Claesson liksom övrig personal på Scantruck AB har bråda dagar med allt som ska vara på plats till Scantruck Mässan i Stockholm 10 maj.

Den 10 maj är det premiär för Scantruck mässan, som hålls på företagets anläggning på Metallvägen 61 i Rosersberg. Tack vare Scantrucks breda produktportfölj så erbjuder evenemanget maskiner anpassade för såväl byggbranschen, lantbruket samt industri och hamnar.

Scantruck AB är generalagent för en hel rad ledande fabrikat, och eftersom anläggningen i Rosersberg utanför Stockholm också är deras huvudkontor så kommer det att vara fullt med maskiner och produktspecialister för alla intresserade att titta närmare på.

Manitous teleskoplastare behöver knappast någon närmare presentation för den svenska marknaden, men ett par av maskinerna kommer att vara nyheter för de som inte hade möjlighet att besöka världens största Maskinmässa Bauma i München.

– Vi kommer att ha Manitou MT625e på plats, som vi vet är en maskin många är nyfikna på. Den har exakt samma kapacitet vad det gäller lyft som sitt dieseldrivna syskon som är en storsäljare, men drivs helt och hållet på el. Den kan utrustas med ett eller två batteripack beroende på hur laddstrukturen ser ut på arbetsplatsen, och eftersom den har en inbyggd laddare så är den lika enkel att ladda som en elbil, berättar Peter Claesson, marknadschef på Scantruck AB.

 

MT625-e är precis vad det låter som. En helt elektrisk variant på Manitous dieseldrivna storsäljare som lyfter 2,5 ton 6 meter högt.

MRT2660-e markerar att även de större runtomsvängande maskinerna nu finns i en elektrisk variant. Ett batteripack, två batteripack eller en inbyggd generator som laddar batterierna? Vill du ha ännu fler alternativ så går den även att köra på nätström under tiden den laddas.

Weycor AR560 är en tysktillverkad midjestyrd hjullastare med en vikt på 8250kg. Maskinen har en fyrcylindrig Deutzmotor på 127,5hk och lyfter hela 6490kg. Sedan 2022 är det Scantruck som säljer Weycors program av hjullastare och vältar i Sverige.

SENNEBOGEN 673E-R är en larvburenteleskopkran som lyfter upp till 51 meter högt. Max lyftkapacitet är hela 70 ton.

 

Det kommer även att finnas ett brett utbud av begagnade maskiner på plats i begagnatcentret under tak, så oavsett väder så kan man titta i lugn och ro.

Datum:10 maj
Adress: Metallvägen 61, Rosersberg
Öppettider: 09.00–18.00

 

 

Källa och bilder: Scantruck AB