Nyhet

Nyskapande lösningar för bioenergi

När svensk kvalitet möter finsk innovation, föds extraordinära bioenergilösningar. Kilafors och Riikonen tar nu gemensamt ledningen inom grot-sektorn, menar företagen.

Chassit till Karlavagnen från Kilafors är känt för sin hållbarhet och mångsidighet, särskilt när det kommer till skogliga transporter. Genom att kombinera detta med den finska påbyggartekniken från Riikonen, går det att skräddarsy grot-ekipage som svarar mot framtidens behov redan i dag.

Kilafors har under oktober 2023 tillsammans med Riikonen levererat det första ekipaget utrustat med Energy Superstructure till Fahlgrens Åkeri i Vindeln. Bilen har en kapacitet på cirka 57 m³ och vagnens kapacitet är upp till 100 m³.

– Vi är tacksamma för det förtroende som Fahlgrens Åkeri har visat oss genom att välja Riikonen och Kilafors, säger Ingemar Hermansson, regionansvarig hos Kilafors.
– Vårt främsta mål är att erbjuda innovativa, högkvalitativa lösningar och vi ser fram emot att se resultatet av detta.

Sedan 2014 har Kilafors etablerat ett framgångsrikt partnerskap med Riikonen. Resultatet av detta är produkter som ger en garanti för långvarig prestanda och optimal effektivitet för åkerier i Norden och Baltikum.

– Denna leverans markerar inte bara en milstolpe i vårt samarbete med Riikonen utan visar också vårt engagemang för innovation, kvalitet och hållbara transporter, säger Carina Jakobsson, CEO Translink. Translink är sedan 1997 ägare av Kilafors.

Källa och bild: Translink Holding AB