Produktnyheter

Ny proffsladdare för bilen, verkstaden eller traktorn

CTEK lanserar en ny batteriladdare, MXS 10, som är en laddare med mycket kraft i konsumentformat. Den passar i verkstäder, traktorer, husvagnar, husbilar och bilar.

– MXS 10 löser många olika batteriproblem. Den har funktioner som undersöker och visar om batteriet kan och behöver laddas, en speciell rekonditioneringsfunktion som återställer skiktade och djupt urladdade batterier, unik underhållsladdning samt en temperaturgivare för optimerad laddning oavsett väderförhållandena. Den är också säker och enkel att använda, säger Jan-Ulf Söderberg, marknadschef på CTEK.
Hela laddningsprocessen går att följa på displayen. Den har också en temperatursensor som ger optimal laddspänning i både varmt och kallt väder samt en matningsfunktion så att batteriet kan kopplast bort från fordonet utan att viktiga inställningar går förlorade.

Tekniska detaljer
MXS 10 är en helautomatisk 8-stegsladdare som ger 10 A för 12 V-batterier mellan 20 och 200 Ah. Den lämpar sig för underhållsladdning upp till 300 Ah. Laddaren är IP 65-klassad (stänk- och dammtät), skyddar fordonselektroniken, skapar inga gnistor och är polaritetsskyddad och kortslutningssäker.

• 230 V.
• Kapacitet 20-200 Ah (20-300 Ah underhållsladdning).
• Laddström 10 A.
• Mått 197 x 93 x 49 mm (L x B x H).
• Vikt 0,8 kg.
• Lämplig för alla typer av blysyrabatterier på 12 V (Wet, MF, AGM, Kalcium/Kalcium och GEL).
• Temperaturområde -20o C till +50o C.

logo
Redaktionen