Nyhet

En majoritet för nytt lagförslag om dubbdäck

Illustration: Buthjul Norden AB.

En ny kundundersökning genomförd av Bythjul 26-28 april visar att en majoritet av bilägare stöder det nya lagförslaget om att förlänga tillåtna perioden för dubbdäck till den 30 april.

Bythjul.coms helt färska undersökning samlade under helgen svar från 2704 bilägare och hela 77% säger sig vara positiva till det nya förslaget. Endast en liten andel, 9%, motsätter sig ändringen i lagstiftningen.

Vi har märkt av en beteendeförändring hos våra kunder den här säsongen så vi ville ta tempen på deras preferenser för däckbyte, säger Cecilia Horvath marknadschef på Bythjul i Norden AB. Hon ger även kunderna medhåll; ”Även vi på Bythjul står bakom det nya lagförslaget”, fortsätter Cecilia.

Vid undersökningstillfället 26-28 april svarade 30% av de tillfrågade att de ännu inte bytt till sommardäck. En rekordhög siffra som visar på effekten av att det varit ovanligt kyligt under våren.

På frågan om vilken månad man föredrar att skifta till sommardäck föredrog 68% april, 26% maj, medan 6% ville ha däckbytet avklarat redan i mars.

Källa och foto: Bythjul Norden AB