Nyhet

Nu säljs Stefans gamla skolskjutsbuss på auktion

Foto: Bilweb Auctions.

Stefan Karlsson, pensionerad åkare, kände en otrolig glädje när han år 2000 upptäckte sin gamla skolskjutsbuss bakom en lada i Skara trakten. Han hoppade ur sin lastbil och utbrast, ”Wow, det var ju denna Volvobuss jag och min bror åkte i för 35 år sedan!” Den måste jag rädda.

Renoveringen tog mer än 20 år och allt fick byggas upp från grunden. Resultatet blev en buss finare än ny. Nu är Stefan 76 år och vill minska sin bilsamling, vilket är anledningen till att bussen säljs den 26 maj på samlarbilsauktion hos Bilweb Auctions.

Använts till bröllopskörningar och event

Stora summor har lagts på renoveringen då ägaren lejt bort alla arbeten med kaross, inredning och teknik till proffs. När bussen blev klar har den använts för bröllopskörningar och event. Modellen kallades på sin tid för ”spetsnos” och byggde på Volvos minsta lastbil, LV101, som delade teknik och front med personbilen som var föregångare till Suggan.

För en köpare kan denna buss vara särskilt intressant då den är i behändig storlek, lättkörd och dessutom den enda kända av sitt slag i Sverige.

Källa och foto: Bilweb Auctions