Produktnyheter

Lysande tillbehör till Subaru Forester

Även om lagen om Daytime Running Lights* (februari 2011) inte omfattar existerande modeller, är det många som önskar uppdatera sin bil. Därför erbjuder Subaru sina kunder ett nytt originaltillbehör i form av LED-DRL.
Förutom det snygga utseendet ger DRL av LED-typ minskad bränsleförbrukning och lägre utsläpp. LED-panelen kräver endast 10 procent av den energi det ordinarie halvljuset förbrukar. Dessutom har LED-lampor en väsentligt längre livslängd än konventionella halogenlampor.
Subarus DRL-panel finns inledningsvis till modellen Forester, kan lackeras i bilens färg och kostar 4.375 kronor inklusive moms. Kostnad för lack och montering tillkommer.

* Alla nya bilar som säljs inom EU måste från 2011 ha någon form av varselljus inbyggt i fronten. Ljuset ska tändas automatiskt när motorn startas. Detta bör minska dödsolyckorna med 3 till 5 procent, förklarade EU-kommissionen i samband med att förslaget presenterades i september 2008.
Lag om varsel- eller halvljus infördes på dagtid i Sverige 1977 och de övriga nordiska länderna följde efter under 80-talet.
Sedan dess har många undersökningar visat att varselljus effektivt minskar antalet olyckor, särskilt i skymning och svagt dagsljus vintertid på norra halvklotet.
Och efter flera års diskussioner fastslår nu EU-kommissionen att varselljus dygnet runt blir obligatoriskt för nya bilar som säljs inom EU från 2011.