Tillbehör till nya Scanian

Tillbehör till nya Scanian

Nästa generations Scania får inom kort en helt ny uppsättning unika aluminiumtillbehör såsom ljusbågar och frontskydd signerade Trux, som kommer att visa upp frontskyddet Highway på den stundande IAA-mässan.

Strax efter det att nästa generations Scania avtäcktes för världen, kunde Trux presentera en prototyp för sitt kommande frontskydd till lastbilen. Knappt en månad efter, på IAA – en av världens största mässor för nyttofordon i Hannover, Tyskland – kommer Trux att för första gången kunna visa upp frontskyddet Highway A24-2 till nya Scania för mässans besökare.

– Vi har varit oerhört effektiva i utvecklingsprocessen och kan redan nu presentera en färdig produkt till nya Scanian, säger Hasse Olsson, platschef på Trux i Ljusdal.

För de svenska intressenterna finns chansen att klämma och känna på Trux senaste frontskydd redan i slutet av månaden. Med start den 28 september kommer Trux att följa med på Scanias Sverigeturné, där de visar upp sin nya lastbil, som varar hela oktober månad.

Inom kort kommer Trux hela produktsortiment att finns tillgängligt för de nya Scania lastbilarna. Självklart är även dessa tillbehör producerade i aluminium för minsta möjliga vikt men utan kompromiss för säkerheten.

– Vi vill naturligtvis vara med när Scania kliver in i nästa lastbilsgeneration och göra den ännu säkrare med våra frontskydd, berättar Hasse Olsson.

IAA är öppet för allmänheten 22–29 september och Trux finns i utomhusmontern FG K65 tillsammans med sin tyska distributör Jumbo-Fischer.

Scaniakaravan startar den 28 september, men Trux turnéplan är ännu inte helt färdigställd. Se hemsidan eller Facebook för mer information inom kort.

www.trux.se

Foto/Källa: Trux AB

Aktuellt

Övertygande däcktester

Övertygande däcktester

Premiumtillverkaren Hankook tar steget in i den kalla årstiden med tre utmärkta modeller som fått testbetyg över genomsnittet.

Nynas 90 år

Nynas 90 år

När Nynas första raffinaderi togs i bruk i Nynäshamn 1928, var fokus på att förse den svenska marknaden med...

Nya Mitsubishi L200

Nya Mitsubishi L200

Den 17 november är det världspremiär av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok.  I Sverige lanseras bilen hösten...

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar