Produktnyheter

Livräddaren ”Buddy”

Sedan i somras kör 1000-tals svenska bilister säkrare – tack vare SuperTooth ”Buddy”. Det är en liten, elegant enhet, vikt 100 gram, som fästs på solskyddet och gör det möjligt att prata trådlös handsfree via Bluetooth.
Allt oftare kommer larmsignaler om risken med att inte använda handsfree i samband med bilkörning. Så sent som i våras påpekade Motormännen att 10 till 20 svenskar årligen dödas när bilföraren pratat i telefon. Sedan dess har det kommit allt fler propåer om riskerna med att inte använda handsfree. Numera finns det en stark folklig förankring för ett lagkrav om handsfree. Hittills har dock ansvarig myndighet varit kallsinnig. Medan allt fler bilister på eget initiativ låtit installera handsfree-funktion i bilen.
En billig – 695 kr – livförsäkring, enkel att installera och med en, enligt tillverkaren, utomordentlig funktion. Buddy är konstruerad för att användas i bil och anpassas automatiskt till Bluetooth 2.1 mobiltelefoner. Även mobiler med tidigare versioner av Bluetooth kan användas efter en enkel anslutningsprocess. Utgående ljud håller högsta kvalitet och den kraftiga högtalaren gör det lätt att höra den man talar med – även i bullrande storstadstrafik. Buddy fästs med magnetclips på solskyddet ovanför föraren och mobilen ansluts omedelbart till Buddy så snart du närmar dig bilen. Med drygt 1000 timmars stand-by fulladdad, finns det knappast någon anledning att inte ha Buddy påslagen för jämnan.
www.kala.se