Nyhet

Automässan har öppnat

Nu slår Skandinaviens största fackmässa för bileftermarknaden, Automässan 2011, upp sina portar i Göteborg. Inte mindre än 200 utställare, sammanlagt 375 företag representerande över 800 varumärken på en total utställningsyta av 13000 kvadratmeter netto, utgör Automässan 2011 i runda tal.
-Det är full aktivitet i hallarna – här finns många imponerande utställningar.
Allmänt är alla oerhört laddade inför mässöppningen. Efter ett par riktigt tuffa år har bileftermarknaden åter fått upp farten och därmed ökar investeringsviljan, säger Carmen Brüning, projektledare på Svenska Mässan och ansvarig för Automässan.
Även mässans båda huvudmän, Sveriges Bildelsgrossisters Förening och Fordonsverkstadsutrustarna delar Carmen Brünings uppfattning om att hjulen åter snurrar inom bileftermarknaden. För bildelsgrossisterna har fjolårets avreglering av service- och reparationsmarknaden varit av stor betydelse. På motsvarande sätt har märkesåterförsäljarnas anpassning av sina verkstäder till generalagenternas standards varit av betydelse för fordonsverkstadsutrustarna. Ett ökat bilkörande driver också efterfrågan på bildelar respektive verkstadsutrustning.
Under mässan arrangerar två av mässan medarrangörer, Motorbranschens Riksförbund och Svensk Bensinhandel, ett antal seminarier med inriktning på dels framtidens servicemarknad (både teknik och lönsamhet), dels franchisefrågor (för bensinstationer, däck- och bilverkstadsföretag).
Mässans tredje medarrangör, Motorbranschens Arbetsgivareförbund, arrangerar tävlingen Automotive Workshop Challenge för framtidens bilproffs, elever på gymnasiets fordonsprogram (monter E01:32).
Under Automässan arrangeras löpande korta branschföreläsningar på mässtorget under rubriken Tankstationen. Bl a kommer e-learning, elbilsteknik, verkstadslönsamhet och ARN att avhandlas.
På onsdagen, kl 13.30-ca 14.15, har Sveriges Bildelsgrossisters Förening, SBF, en pressträff i Svenska Mässans PressCenter. SBF:s ordförande, Christer Liljenberg, kommer bl a att berätta om mekanikeruppropet Meck Power som startas under mässan samt informera om den avreglering som skedde 1 juni 2010.
Onsdag 14.00 presenterar Tomas Engström, 2011 års satsning i monter E01:01.
Automässan är Skandinaviens största mötesplats inom bileftermarknaden.
Mässan pågår 19-22 januari 2011 på Svenska Mässan, Göteborg.
Automässan är öppen för branschfolk.

logo
Redaktionen