Produktnyheter

Första bilderna på helt nya Kia Rio släppta

Kia Motors Corporation har släppt de första officiella bilderna på nästa generation av Rio i B-segmentet som får sin världspremiär på Bilsalongen i Genève. Nya Kia Rio kommer att finnas tillgänglig i 3 – och 5-dörrarsversioner i Europa – till Sverige kommer endast 5-dörrarsmodellen.
Nya Rio är längre, lägre och bredare än nuvarande modell. Kias chefdesigner Peter Schreyer säger att bilen ska upplevas som sportig och elegant samt att bilens interiör kommer att visa en kvalitet som vanligtvis förknippas med större och dyrare modeller. Kias nykomling kommer att tillverkas med ett omfattande utbud av bränslesnåla bensin- och dieselmotorer inkluderande bl a en 1,1 liters dieselmotor samt en helt ny 1,2 liters GDI turbomotor (lanseras 2012).  Koldioxidutsläpp från 85 g/km. 
Världspremiären av nya Kia Rio går av stapeln på Bilsalongen i Genève tisdagen den 1 mars.