Produktnyheter

Smartstart Alkolås – smidigt och säkert!

Malux lanserar ett nytt alkolås på marknaden! Vi har fått ett bra mottagande av våra kunder när det gäller Smartstart alkolås, säger Anders Birgegård (säljansvarig för Alkolås hos Malux).
SmartStart alkolås är ett smidigt alkolås som mäter promillehalten i utandningsluften med bränslecellsteknik. Ifall föraren har en högre promillehalt än tillåtet går fordonet inte att starta. Vårt alkolås är godkänt enligt de nya reglerna CENELEC I och II och har dessutom blivit rekommenderad av MHF i deras tester, säger Anders Birgegård.
Kundernas kommentarer har bland annat varit följande. -Äntligen finns det ett godkänt och lättanvänt alkolås och till vettigt pris!
I december 2010 fastslog Riksdagen det nya alkolåsprogrammet för dömda rattfyllerister.Det är ett stort steg mot en nyktrare trafik i Sverige och den nya lagen träder i kraft den 1:a januari 2012. Krav på alkolåsen är CENELEC I godkännande. För användning av alkolås till kvalitetssäkring av transporter typ skolbussar m.m. är CENELEC II den nya standarden. Läs mer på www.malux.se/alkolas
Motormännens Helnykterhetsförbunds (MHF) test av Smartstart Alkolås http://www.mhf.se/alcolock.m?id=3