Nyhet

Liqui Moly med omsättningshopp i maj

Den tyska tillverkaren av motorolja och tillsatsämnen, LIQUI MOLY, noterar i maj ett hopp i omsättningen med sensationella 65 procent i jämförelse med samma månad ifjol. Det motsvarar en tillväxt på nästan 15 miljoner euro till 37 miljoner euro. Företagsledaren och ägaren Ernst Prost höjer nu omsättninsgmålet för detta år till 400 miljoner euro.
Under maj har LIQUI MOLY tillverkat 9.000 ton smörjmedel och en miljon doser tillsatsmedel i Tyskland. ”Det som vi åstadkommit inom försäljning och tillverkning under maj har vi tidigare behövt ett helt år för att uppnå”, sade Ernst Prost. Omsättningshoppet är desto mer anmärkningsvärt eftersom maj för ett år sedan innebar en rekordomsättning. Bland orsakerna till tillväxten är bland annat den positiva konjukturutvecklingen även i den starkt växande exportverksamheten, som nästan dubblerade sin månadsomsättning.
”Viktigast är medarbetarna: Det de har åstadkommit under maj är helt enkelt otroligt”, sade Ernst Prost. ”Det är ju inte så att vi satt och rullade tummarna ifjol – tvärtom. Trots det så har vi uppnått denna extrema tillväxt. En stor komplimang till min personal.”
Prost höjer nu omsättningsmålet för 2011 till 400 miljoner euro. Föregående år uppgick omsättningen till 289 miljoner euro. ”Det verkar djärvt men är genomförbart eftersom vi är snabba, rörliga och nära kunderna”, förklarade Prost.

logo
Redaktionen