Produktnyheter

Digitala moment- och vinkeladapter

Facom lanserade de digitala moment- och vinkeladaptrarna E.406 och E.506 på Equip Auto-mässan 2011 i Paris. Adaptrarna är konstruerade för att ge mekaniker och tekniker högsta noggrannhet och tillförlitlighet. Adaptern E.506 tog hem ett av bara fyra åtråvärda priser som delades ut av en jury bestående av journalister från AJTE (European Technical Journalists Association) och AFPA (French Motor Press Association) för deras favoritinnovationer vid mässan som hölls i oktober.
Ali Howard, marknadschef för Facom i Storbritannien, säger: ”Det är en stor ära för Facom att få ett av fyra priser bland alla produkter som visas på Equip Auto-mässan.”
Båda de nya adaptrarna gör om en vanlig nyckel till en digital momentnyckel och vinkelnyckel. Användaren kan utföra noggrann och säker åtdragning i situationer då precision och tillförlitlighet är avgörande för de tillverkade produkterna – till exempel inom fordonstillverkning, flyg, teknik och industri.
Modell E.406 mäter vinklar exakt och digitalt, och håller kalibreringen vid +/-2 %. Modell E.506 mäter både moment och vinklar exakt och håller kalibreringen vid +/-3 %.
Både E.406 och E.506 har låsanordningar som förhindrar oavsiktliga ändringar under åtdragningarna, och de har lysdioder och ljudvarningar för enkel audiovisuell indikering.
Modell E.506 har momentdragning från så lite som 6,8–340 Nm, beroende på vilken modell som väljs.
Howard fortsätter: ”Vinkeladaptern E.406 och momentadaptern E.506 är innovativa lösningar för industri och fordonstillverkning, och de sätter standarden för exakt och säker åtdragning”.
Mer information om Facom och om de nya digitala adaptrarna hittar du på www.facom.com eller hos närmaste återförsäljare.

logo
Redaktionen