Produktnyheter

MxActivitySensor minskar antalet falsklarm

mobotix_wide
MOBOTIX AG presenterar MxActivitySensor – en teknik som registrerar rörelser hos människor och objekt men ignorerar irrelevanta rörelser och förändringar i miljön. Det minskar antalet falsklarm drastiskt. Med utvecklingen av MxActivitySensor har MOBOTIX tagit fram en ny metod för intelligent rörelsedetektering i video.
”MxActivitySensor är en helt ny teknik som bokstavligt talat ligger fem år framför befintliga system för rörelsedetektering i video”, säger MOBOTIX grundare och vd Ralf Hinkel. ”Det största problemet med programvaror för rörelsedetektering i dag är den enorma mängden falsklarm. MxActivitySensor minskar falsklarmen med mer än 90 procent och kräver nästan ingen konfigurationstid.” På det sättet sparar användaren även hanteringstid med MxActivitySensor. ”Att hitta de verkliga händelserna i traditionell programvara för rörelsedetektering är som att hitta en nål i en höstack, eftersom varje rörelse utlöser ett larm”, fortsätter Ralf Hinkel. ”Med MxActivitySensor kan användaren koncentrera sig på och hitta de verkliga händelserna – snabbt och effektivt. Vi tror att det här är en banbrytande teknik och precis som vanligt med programvara från MOBOTIX är den gratis.”
MxActivitySensor revolutionerar aktivitetsdetektering
Den toppmoderna och intelligenta rörelsedetektering som erbjuds med MxActivitySensor är möjlig tack vare det decentraliserade systemet från MOBOTIX. ”MxActivitySensor är direkt integrerad i kameran, vilket innebär att även analysen kan ske där. Endast relevanta händelser utlöser ett larm som går ut i nätverket. På det här sättet sparar användare enormt mycket bandbredd, speciellt när många kameror är installerade i ett nätverk”, säger Ralf Hinkel. När en människa eller ett fordon rör sig genom kamerans synfält utlöser MxActivitySensor en larmåtgärd från kameran. Det kan vara en inspelning, ett telefonsamtal, e-postmeddelande eller SMS. MxActivitySensor ignorerar alla andra förändringar i miljön, t.ex. snö, regn, vind, ljus, moln och träd som rör sig. Den här intelligenta hanteringen av rörelsedetektering är helt unik på marknaden.
Nästan ingen konfigurationstid
Om MxActivitySensor aktiveras och lämnas med standardinställningarna är den fortfarande mer exakt än videorörelsedetektering, i de flesta situationer. Det här ger stora besparingar i konfigurationstid jämfört med traditionell rörelsedetektering i video. ”Det svåraste är att göra något komplicerat enkelt och det är hela tanken med den här programvaran. Med MxActivitySensor finns inget behov av att specialister ska installera, hantera och analysera systemet på plats. Möjligheten att göra allt detta och få önskat resultat finns nu för alla användare”, sammanfattar Ralf Hinkel.
Tillgänglighet
De nya kameramodellerna S15, D15 och V15 är utrustade med den unika MxActivitySensor-tekniken. MxActivitySensor har lanserats med den senaste uppdateringen, från 4.1.6, av kameraprogramvara från MOBOTIX, som kan hämtas utan kostnad. MxActivitySensor är kompatibel med följande kameramodeller: Q24M, M24M, D24M, T24M, D14Di, S14 och V14 (endast säkerhetskameror).