Produktnyheter

Nytt fjäderspännarverktyg

Kamasa Tools lanserar ett fjäderspännarverktyg för McPherson fjäderben som går att använda tillsammans med både el- och tryckluftsdrivna mutterdragare.
– Ska du byta stötdämpare behöver du först trycka ihop spiralfjädern i stötdämparsystemet för att lätt kunna montera bort den. Då passar det nya fjäderspännarverktyget bra, det fungerar dessutom på såväl raka som koniska stötdämparfjädrar, säger Ola Gustafsson, produktspecialist på Kamasa Tools hos KG Knutsson AB.
De gängade komponenterna i själva spännarverktyget är av extra tåligt specialstål. Det gör att verktyget klarar höga vibrationer och kraften av mutterdragare och att jobbet går snabbare att utföra.
Fjäderspännarsatsen, som går under produktnamnet K 470, är säkert att använda på arbetsmoment upp till 3,8 ton. Verktygssatsen omfattar tre olika fjäderhållarpar; 110, 150 och 195 mm, vilket gör att satsen passar för service på mängder av bilmodeller. Slaglängden är dessutom 300 mm. I verktygssatsen ingår även en fjäderspännare samt en adapter för koniska fjädrar.
– Det finns en större fjäderhållare att köpa till om det skulle behövas, som klarar dimensioner på 180 till 240 mm. Det passar perfekt bland annat för service på BMW 7-serien, E38/Chrysler samt på lätta lastbilar från till exempel Renault, säger Ola Gustafsson.
Kamasa Tools