Produktnyheter

Slitstarkt och säkert

Fristads Kansas uppdaterar sitt välkända Flamestat-sortiment. Genom att använda nya fiberblandningar inom inherenta inneboende flamskyddade material tillsammans med flamskyddad CORDURA®, kan man presentera ett sortiment som är slitstarkare än någonsin och kombinerar säkerhet och komfort.

Den uppdaterade Fristads Kansas Flamestat är ett så kallat Multinorm-sortiment som är certifierat enligt europeiska normer. De antistatiska plaggen skyddar slutanvändaren mot risker som ljusbåge, flammor och kemikalier. De flesta plagg är också certifierade mot den nya internationella Hi-Vis-normen EN ISO 20471.

Det ursprungliga sortimentet var endast certifierat och testat enligt det europeiska ljusbågetestet, det så kallade ”box-testet”. För att ytterligare säkerställa att plaggen skyddar mot ljusbåge är det nya Flamestat-sortimentet, förutom ” box testet”, även testat med det amerikanska ”open arc-testet”, som ger alla plaggen en energiklassning i cal/cm² (ATPV eller EBT).

De nya fiberblandningarna gör tyget starkare än tidigare och en ny funktion är flamskyddade CORDURA®- förstärkningar på utsatta delar av plaggen, något som förlänger deras livstid.

Andra nya egenskaper och funktioner för att göra plaggen mer tåliga är dubbel förstärkt grensöm och förstärkning på låren. Sortimentet har en design i linje med nya Hi-Vis 2.0 och har en justerad passform med komfort och funktionalitet i fokus.

Stickade plagg är ett växande segment inom arbetskläder och Fristads Kansas lägger nu även till en sweatshirt, T-shirts och fleecejackor till Flamestat- sortimentet.

Fristads Kansas