Produktnyheter

Varningslampa som kan rädda liv

Höstmörkret tränger sig på och den som får problem med bilen och måste stanna vid vägkanten lever farligt. Nu finns varningslampan som kan rädda liv i mörkret.

Alla bilar har en varningstriangel i sin standardutrustning och den ska vi alltid använda om vi måste stanna vid vägen. Men erfarenheterna visar att den ofta inte syns tillräckligt väl. Exemplen är många på olyckor som inträffat trots att varningstriangel funnits på plats.

Nu finns ett kompletterande hjälpmedel som kan göra situationen betydligt säkrare för den som måste stanna vid en vägkant på grund av motorkrångel, punktering, viltolycka eller något annat. Det handlar om en varningslampa i form av en dosa, stor som en ishockeypuck och med en magnet i botten som gör den enkel att fästa på bilen, precis där den för tillfället behövs som bäst.

Förutom att Pucken kan komplettera varningstriangeln vid vägkanten kan den också med fördel användas som varningsljus på fordon med utskjutande last. Den fungerar dessutom utmärkt som reflex på promenaden, som lyse på barnvagnen, etc. En stabil stålögla gör det enkelt att fästa den också på ställen där magneter inte fungerar.

Pucken har nio olika ljussignaler i fasta såväl som blinkande inställningar och ett intensivt, rött sken som syns på flera hundra meters håll. En extra finess är att den lätt kan förvandlas till ficklampa. Tre AAA-batterier räcker för att hålla Pucken lysande i mer än ett dygn – utan avbrott.

Se ”pucken” live på leverantörens hemsida www.hallmiba.com